NYHETSBREV NR 33/10 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 11. oktober 2010

Knallstart på aksjon usprøyta

 

Aksjon usprøyta ble lansert i forrige uke og har allerede fått mye oppmerksomhet! På vår facebook-gruppe er det nå over 500 som melder at de deltar på aksjonen. Mange forbrukere har allerede benyttet seg av tilbudet om å etterspørre varer elektronisk. Etterspør varer i din butikk!

 

Vi ønsker å skape en debatt om sprøytemiddelbruken i landbruket, men vil for all del ikke fraråde forbrukere å kjøpe frukt og grønt. Konvensjonell frukt og grønt er sunt og godt, men økologisk er enda bedre, sier markedssjef i Oikos - Økologisk Norge, Kristina Alnes.

 

Les mer/ Aksjon usprøyta på nett/ følg Aksjon usprøyta på facebook

 

Rema satser på stor økogård i Danmark

 

Rema Industrier kjøper seg inn i Danmarks største økologiske gård, i følge Adresseavisen. Dette vil det bety flere økologiske produkter og større volum av de produktene som allerede er i butikk i Danmark.

 

-Samlet er Rema 1000 også stor i omsetningsvolum på økologiske produkter i Norge, selv om vareutvalget er svært dårlig i butikkene. At de nå kjøper seg opp hos en av de mest anerkjente økologiske produksjonsgårdene i Danmark, håper vi betyr at de også vil satse mer i Norge, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos - Økologisk Norge.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge  

 

 

 

Salget av Coop økomelk løfter Rørosmeieriet

 

Produksjonen ved Rørosmeieriet går så det suser. I september har de hatt 50 prosent økning av rømmesalget til strorhusholdninger, samtidig som Coop planlegger å utvide salgsområdet av deres økologiske ekstra lett melk som tappes ved meieriet, forteller lokalavisen Fjell-Ljom.

 

-Det er meget spennende å følge utviklingen av økologisk melk etter at Coop kom med sin ekstra lett versjon. Vi har fått tilbakemelding på at den har slått godt an en del steder, særlig i det sentrale Østlandsområdet og i butikker som normalt selger bra med øko-varer, sier daglig leder i Oikos - Økologisk Norge, Reidar Andestad.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge/ Fjell - Ljom

 

 

Usprøyta konkurranse

 

Dette er sjansen for den kreative økoentusiast. Vi er ute etter bilder, malerier, filmsnutter eller annet kreativ arbeid med økologisk frukt & grønt som tema.

 

Økologisk Landsforening i Danmark har nylig hatt en lignende konkurranse og fått inn mange kreative bidrag med spisse budskap. Oikos søker det samme.

 

Les mer