NYHETSBREV NR 34/09 FRA OIKOS

Nyhetsbrev 26. okt 2009

Økomat er best - Toppforsker kommer til Oikos' seminar

Økologisk mat er best, skrev Forbrukerinspektørene i NRK i forrige uke, etter Oikos' oppslag om rapporten fra det franske Mattilsynet.

 

- Dette kan være et vendepunkt der offentlige helsemyndigheter begynner å anbefale økologisk mat, sier Reidar Andestad i Oikos.

 

Sverige har foreløpig blitt stoppet av EUs konkurranseregler fra å gå ut med slik informasjon til forbrukerne. Nå forventer Oikos at norske helsemyndigheter kommer med anbefalinger av økologisk mat.

 

I motsetning til den negative rapporten som kom fra det britiske Mattilsynet tidligere i år, har franskmennene fått med seg de positive resultatene fra QLIF (QualityLowInputFood), den hittil største studien av økologisk mat som er gjennomført.

 

Professor Carlo Leifert, koordinator for QLIF, kommer til Oikos sitt fagseminar lørdag 7.november. Alle med interesse for økologisk mat, ernæring og framtidas matproduksjon er hjertelig velkomne til seminar. For program og påmelding, se her.

 

Påmeldingsfrist: 28. okt

 

Kilde: Oikos

 

Monsanto dømt for ulovlig markedsføring

Den franske Høyesterett har dømt sprøytemiddelgiganten Monsanto for å ikke ha fortalt sannheten om konsekvenser av bruken av deres ugressmiddel Roundup. Frankrikes Høyesterett har dermed bekreftet en tidligere dom, som lød på at Monsanto feilaktig har annonsert at deres ugressmiddel Roundup er "biologisk nedbrytbart", og at den etterlater seg ren jord.  Monsanto fikk bot på 15 000 euro, skriver BBC News.

 

Kilde: Oikos  

 

Danske myndigheter advarer mot konserveringsmidlene i kosmetikk

Miljøstyrelsen i Danmark har kommet med en ny rapport som viser at parabener er farligere for barn enn tidligere antatt. - Dette er ingen overraskelse for oss, sier rådgiver i Oikos, Maiken Pollestad Sele. Vi har alltid anbefalt økologisk kosmetikk som ikke inneholder parabener eller andre syntetiske konserveringsmidler, da slipper vi å utsette både barna og oss selv for risikoen forbundet med disse stoffene, sier Sele.

 

Kilde: Oikos  

Oikos søker ny markedssjef/prosjektleder

Vår nåværende markedssjef skal flytte fra Oslo etter nesten 7 års innsats og vi søker derfor hennes etterfølger. Sentralt i stillingen er prosjektet "Økodemo i butikk", i tillegg til markedsrelatert informasjonsarbeid. Se full utlysning her. Søknadsfrist: 8. november

 

 

Les flere øko-nyheter på www.oikos.no