NYHETSBREV NR 35/10 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 25. oktober 2010

Vannmiljø i Norge inneholder miljøfarlige mengder sprøytemidler

 

Bioforsk sin overvåking viser at utsatte vannmiljø i Norge inneholder rester av flere sprøytemidler. Flere funn er over grenseverdiene og defineres som miljøfarlige.

 

- Det konvensjonelle jordbruket i Norge forgifter ikke bare utsatte vannmiljø, det er også funnet sprøytemidler i grunnvannet og brønner, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Å velge økologiske produkter er å si klart i fra at du ikke finner deg i dette.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Søker redaktør for Ren Mat

 

Ren Mat søker redaktør for snarlig tiltredelse. Vår redaktør går over i annen stilling fra nyttår etter lang og god innsats. Ren Mat er et fagblad utgitt av Oikos - Økologisk Norge. Profil: For økologi, mat og miljø.

 

Les mer.

 

 

Mange gode grunner til å velge økologisk

 

- I Oikos - Økologisk Norge er vi overrasket over funnene i den nye danske rapporten om grønnsaker som Dinmat presenterte i Adresseavisen, sier markedssjef Kristina Alnes. Rapporten fra det danske Fødevareinstituttet viser ikke flere vitaminer og antioksidanter i økologisk enn i konvensjonelle grønnsaker. Dette strider imot funnene i den største EU-undersøkelsen av økologisk mat, QLIF, som viste positive funn for økologisk mat.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Verstinglista

 

KK skrev i helgen om den "skitneste frukten", den med høyest innhold av sprøytemiddelrester. -Det er forskjell på i hvor stor grad frukt og grønnsaker tar opp sprøytemidler og det kan være verdt å ha en oversikt over hvilke grønnsaker man absolutt bør prioritere å kjøpe økologisk, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Samtidig så er det viktig å huske at mengden du spiser av de forskjellige grønnsakene vil ha betydning for det totale sprøytemiddelinntaket, for mange nordmenn kan det allikevel være viktigst å prioritere økologiske poteter og gulrøtter.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge / KK

 

 

Seminar om økologisk mat og landbruk

 

Fylkesmannen i Oslo/Akershus og Østfold inviterer til seminar om økologisk mat og landbruk. Denne dagen ønsker vi å sette fokus på viktige spørsmål som hvordan er det med økologisk landbruk i forhold til miljø og klima, fører mer bruk av økologisk mat til mer sult i verden og hvordan er det med offentlig innkjøp av økologisk mat.

 

Målgruppen er offentlig forvalting, næringsorganisasjoner, politikere, lærere, spesielt interessert - kort sagt alle som er interessert er velkommen!"

 

Mer informasjon og påmelding.