NYHETSBREV NR 38/10 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 15. november 2010

FNs spesialrapportør for retten til mat: Landbrukspolitikken må endres

 

FNs spesialrapportør for retten til mat, professor Olivier de Schutter, gjentar sitt viktige budskap: landbrukspolitikken må endres til å støtte småskala- og robust landbruk. Den store landbruksevalueringen IAASTD fra 2008, med 400 forskere bak seg, har samme konklusjon.

 

- Vi vil også understreke at dagens norske landbrukspolitikk må endres. Det er godt dokumentert at dagens storskala og intensive landbruk ikke er bærekraftig, sier fagsjef landbruk i Oikos, Jon Magne Holten.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

 

Mål nådd: Økolandbruk inn på Universitetet i Zambia!

 

Etter 3 år med undervisning av introduksjonskurs, felt-turer og skriftlige innspill har vi endelig fått svar - økologisk landbruk må undervises som en vitenskap, det er viktig å gi studentene alternativer, særlig i disse tider med klimaendringer, skriver curriculum-komiteen i sin rapport.

 

- Vi er strålende fornøyde, mer mangfold i undervisningen gir flere bein å stå på for et land med store utfordringer, sier prosjektleder i Oikos, Maiken P. Sele.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

 

Christine Koht: høns i bur er tortur

 

- Det som er naturlig for høner er å grave i sand, men i burene står de og klorer i betong. De får ødelagt bena. Det er forferdelig. Og dyr har det samme følelsesregisteret som mennesker. Du ville ikke kjøpt en genser hvis det sto at den var laget av barn som ble torturert. Det er noe av det samme med høner, sier Christine Koht til VG.

 

Oikos ønsker å framheve at de nye "miljøburene" som har begynt å komme på markedet, er langt fra dyrevennlige. - ikke bli lurt av bransjens markedsføring av de nye burene som "miljøinnredning" - bur er bur, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge.

 

Koht uttaler dette i forbindelse med en ny serie "Koht på jordet", som gikk på VGTV forrige uke. Se episodene her.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge / VG

 

 

 

Grønn Gourmet kokekurs

 

Grønn Gourmet kokekurs med fokus på økologiske bønner og krydder. Linser og bønner er lettvint når du vet hvordan. Krydder får opp smaken og fordøyligheten. Lær mer om grønnsaker som frister og smaker.

 

 

Tid: 17. november:

Sted: Nesodden

Påmelding: Stina Vaa Rom, tlf: 41 16 06 27/  s-va-r@hotmail.com

Les mer.