NYHETSBREV NR 39/09 FRA OIKOS

Nyhetsbrev 18. des 2009

Signer globalt opprop for å stoppe" Monsantosering"

 

Oikos støtter oppropet "No-Patents-on-Seeds". Initiativtakerne bak No-Patents-on-Seeds, Utviklingsfondet, Greenpeace, Misereor, No-Patents-on-Life, Berne Declaration og SWISSAID, lanserer et globalt opprop for å stoppe "Monsantofisering" av mat, såfrø og dyr. Myndigheter, politikere og patentkontorer over hele verden blir bedt om å stoppe det økende antall patenter på mat, såfrø og husdyr.

 

Les mer her

 

 

Husdyrgjødsel til energi er viktigste klimatiltak

 

Stortinget mener 30 prosent av husdyrgjødsla i Norge innen 2020 bør gå til biogassproduksjon. Dette er det viktigste enkelttiltaket i oppfølging av Klimameldingen for landbruket, som Stortinget behandlet i går, sier statsråd Lars Peder Brekk.

Dette er et av tiltakene bl.a. Bellona har gått inn for.

 

Les mer her  

 

Vinnerne av Oikos' jakt på økomelk

 

Inger Ødegård, Magnus Jonsson og Kolbjørn Anda ble vinnerne av økologiske kokebøker i Oikos' økomelkjakt. 78 ulike butikker, rundt om i landet har hatt besøk av kunder med Oikos' økojaktskjema i handa. Resultatet vil bli presentert på nyåret. Det betyr at hvis du sitter med et skjema som du ikke har fått sendt inn, eller at du har lyst til å sjekke noen butikker, så er det ikke for sent ennå.

 

Les mer om økojakten her.

 

 

 

 

 

Oikos vil benytte anledningen til å ønske alle lesere av nyhetsbrevet

 

God jul og et riktig godt nytt år!

 

 

Neste nyhetsbrevet kommer i 2010!