NYHETSBREV NR 41/10 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 6. desember 2010

Overbevisende grapefruktstudie

- Det var spesielt en studie om grapefrukt som overbeviste konferansedeltagerne, sier Hanne Marit Gran i Mattilsynet etter en økomatkonferanse i Tyskland. Mens den konvensjonelt dyrkede frukten var større og hadde tykkere skall og mer nitrater enn den økologiske, inneholdt den økologiske frukten mer juice, sukker og vitamin C.

 

Forskjellene viste seg gjennom hele dyrkingsperioden, og de sammenlignede grapefruktene var tatt fra områder med samme type jordsmonn og klimatiske forhold. Dette gjorde studien mer overbevisende enn mange andre studier som ofte ikke har tatt disse parametrene med i betraktningen.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge /Mattilsynet

  

Smakfull økologisk jul!

 

For matentusiaster er julen en herlig høytid, hvor vi har tid til å sette oss ned i ro og mak, og spise deilig mat sammen med familien. Men kan all julematen bli økologisk? Ja! Her får du tips til hvor du kan kjøpe råvarene

 

Les mer 

 

Håndballjentene inspirerer til sunn mat

 

-Økologisk mat skal være med og bringe ny heder til kvinnelandslaget i håndball. Fredag bød politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul i Landbruks- og matdepartementet på økologisk lunsj til håndballjentene.

 

- Disse jentene er bare utrolig hyggelige, energiske og dyktige på og utenfor banen, sier prosjektleder Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge, om auraen som omgir de norske landslagsjentene rett før EM på hjemmebane. At disse jentene og Norges håndballforbund nå fronter fordelene med økologisk mat er utrolig inspirerende for alle som jobber med miljøvennlig og sunn mat i Norge, sier hun

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Økologisk håndball EM: vinn VIP billetter til EURO 2010 på Lillehammer!

 

Med inntak av økologisk mat og drikke, satser håndballjentene på å vinne EM. Du har nå sjansen til å oppleve håndballjentenes prestasjoner under kamp på Lillehammer.  Det eneste du trenger er å være med i Oikos' slagordkonkurranse: Skriv et slagord/dikt som beskriver sammenhengen mellom økologi og gode idrettsprestasjoner!

 

Send ditt forslag til marte@oikos.no før 8. desember og du er med i trekningen av 2 stk VIP billetter til håndballkamp på Lillehammer søndag 12. desember eller tirsdag 14. desember.

 

Les mer  

 

 

Coop Mega Sykkylven er Sykkylvens beste økobutikk!

 

Coop Mega er kåra til den beste økobutikken i Sykkylven kommune av Oikos - Økologisk Norge og Økoløft- prosjektet 'Mat frå hjartet'. Kåringa tok sted fredag 3. desember ved at ordføraren i Sykkylven, Jan Kåre Aurdal, overrak prisen til butikksjef, Vidar Løseth.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge