NYHETSBREV NR 43/10 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 17. desember 2010

Klær eller kosmetikk til jul? Kjøp økologisk og fairtrade!

 

For å skape god jul på alle måter og kunne feire med god samvittighet, er produkter som er økologiske og fairtrade de beste alternativene, sier rådgiver i Oikos- Økologisk Norge, Maiken Pollestad Sele. - Det finnes mye bedre utvalg av økologiske klær, interiørtekstiler og kosmetikk enn de fleste er klar over, sier hun. Se på våre lister på www.oikos.no under økotekstiler og økologisk kosmetikk.

 

Les mer.

 

  

Nytter ikke med Red Bull

 

-Kvalitetsmat er viktig, det nytter ikke å fyre opp kroppen med Red Bull, sier matminister Lars Peder Brekk og har Petter Northugs sponsoravtale i tankene. Det er i forbindelse med det økologiske mattilbudet under håndball EM at statsråden kommer med sitt utspill, ifølge Nationen. Brekk er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og idrett, og han er kritisk til at maten som serveres på idrettsarrangementer ofte er hurtigmat.

 

- Flott at Brekk er så tydelig imot hurtigmat og usunn drikke, sier Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge og gleder seg over den positive responsen økologisk mat har fått under EM.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge / Nationen

 

 

-All bomull er organisk

 

Tekstilbransjen i Norge mangler kunnskap og bruker feil begreper. - Hadde alle brukt sertifisering og de rette begrepene ville de solgt mer av de etisk bedre produktene, sier Maiken Pollestad Sele i Oikos - Økologisk Norge til hjem.no. Det høres veldig flott ut at sengetøyet du sover i er laget av organisk bomull. Dessverre, og kanskje overraskende, betyr ikke det at det er forsvarlig produsert, legger hun til.

 

Kilde: Oikos- Økologisk Norge / Hjem.no

 

 

Noen interessante blogger til julelesing:

Jennifer Moi skriver innsiktsfulle saker om økologisk livsstil, se spesielt hennes artikler om økologi og barn:

http://www.jennifermoi.no/

 

Om du er en av oss som er irritert over unødvendige tilsetninger i "vanlig mat" vil du glede deg over avsløringen på Unødvendigs blogg: http://unodvendig.wordpress.com/

 

Matinspirasjon og matglede er i fokus på Jartrud Høstmælingens blogg, basisk mat: http://basiskmat.com/

 

 

 

God jul!

 

 

Dette vil være det siste nyhetsbrevet i 2010. Oikos ønsker alle lesere av nyhetsbrevet en riktig god jul!