Sild på bordet…

24.11.2016

Her er et knippe deilige oppskrifter som får selv en som påstår han ikke liker sild til å forsyne seg to ganger. Vår ...

Hverdagsomelett…

24.11.2016

Av og til må det være enkelt! Som å bruke potetene fra i går eller andre gode rester i en omelett. En spanskinspirert ...

Mac’n’cheese

24.11.2016

En amerikansk klassiker som kan være så som så kjøpt som ferdigmat. Men hjemme kan du lage en smakfull form. Spar på ...

Den gode poteten…

06.09.2016

Poteter er deilige som tilbehør til annen middagsmat. Vi byr på noen gode potetoppskrifter. Prøv selv og se hva du ...

Viltsuppe…

06.09.2016

Hvis du slakter selv, del bog og bein og de ikke så møre delene på dyret i passe stykker slik at de passer i en gryte. ...

Sopplasagne…

06.09.2016

Deilig med selvplukket sopp, men du kan godt bruke kjøpesopp også – eller en blanding. Veldig populær rett hos barna! ...

Fiskekaker og råkostsalat …

06.09.2016

Fiskekaker er enkle å lage selv og kjempgodt hverdagsmat. Sammen med poteter og en råkostsalat er dette et skikkelig ...

Stekt ris med reker…

06.09.2016

Dette er grei mat, laget med ingredienser du som regel har i skapet. Utelat reker eller kjøtt hvis det passer for deg. ...

Hvit fisk med sprøstekt skinn…

06.09.2016

Mirepoix heter det på fransk når du finhakker ulike grønnsaker. Du kan bruke det du måtte ha for hånden, poenget er at ...

Vilt med stuede bønner…

06.09.2016

Til denne retten kan du bruke møre stykker fra både elg, rådyr, hjort eller rein. Alle slags bønner kan brukes, ...

Potetsupper…

06.09.2016

Potet kan brukes til mye, og er også veldig gode i supper. Her er våre tre potetsuppeoppskrifter!

Shepherd´s Pie…

06.09.2016

Litt jobb, men mettende og god søndagsmiddag. Vi har jazzet den litt opp med umamismaker; solrøkete tomater, ketjap ...

Aligot de l´aubrac…

06.09.2016

Denne potetmosen er både festmat og hverdagsmat der den kommer fra, og et festmåltid når finhakket svart trøffel ...

Arme riddere med jordbær…

06.09.2016

Vi bruker verken vanilje eller kanel, vi synes ikke det er nødvendig når du har karamelliserte jordbær eller annet godt ...

Bløtkake…

15.06.2016

Det er en grunn til at det heter bløtekake, mange liker den skikkelig bløt, så dynk den gjerne med litt melk i tillegg ...

Villgod pasta…

15.06.2016

Mye mat er gratis. Skvallerkål og løvetann er herlige i pasta. Takk til Dag Tjersland for oppskriften, som du også ...

Sommer ruler…

15.06.2016

Sommerens beste grønnsaker, skalldyr og urter, rullet sammen i et risflak og dyppet i en deilig hjemmelaget dipp! Det ...

Pølser, linser og bønner…

15.06.2016

En god porsjon med pølser, grønnsaker, bønner og linser. Server med salat til, og måltidet er komplett.

Kjøtt på grillen…

15.06.2016

Tilbehør er en god barbequesaus, bearnaise eller pepperrotsaus og selvfølelig gode stekte poteter. Legg halve poteter ...

Grønnsakspai…

15.06.2016

En pai er en terte med bakt deig over fyllet. En pai kan benyttes til desserter, fylt med bær eller frukter, eller som ...

Belgboller og tomater…

15.06.2016

Belgfrukter er rike på proteiner og gode på smak. De kan brukes i mange middagsretter. Prøv disse belgbollene med godt ...

Strandkrabbesuppe…

07.07.2016

Et av sommerens kulinariske høydepunkter er utvilsomt denne suppen, kokt på krabber du ellers kaster uti igjen, og ...

Jordbærsorbet…

15.06.2016

En litt omstendelig men herlig sommerdessert! Knekk lager du av gammelt brød, blant annet. Og sirupen kan du koke inn ...

Indiske grønnsaker…

15.06.2016

Krydder kan vi med fordel bruke mere av, sunne og gode smakssettere. Vi tittet bort på India for å få inspirasjon, og ...

Terter med jordbær…

15.06.2016

Du kan godt bruke en stor kakeform eller en terteform, men det er litt snadder å få sin helt egne lille terte på ...

Godt tilbehør…

15.06.2016

Mye mat løfter seg flere hakk med en god saus til. Enten den er hvit og mild, eller mørk og hot. Det meste fås på ...

Te fra naturen …

27.05.2016

Brygg 2 liter te på like deler brennesle, løvetannblader og bjørkeblader og drikk dette daglig i 14 dager. Denne ...

Sugo alla puttanesca…

26.02.2016

Sugo alla puttanesca er det italien­ske navnet på denne pastaretten som skal være salt og rive litt i systemet. En ...

Varme ostekaker…

26.02.2016

Dette er en enkel grunnoppskrift. Prøv deg frem med annet krydder, gjerne mer pepper eller det du liker. Men med ...

Sitron og mandelkake…

26.02.2016

Denne kaken er mektig og frisk på samme tid, en liten bit til kaffen er nok. Som dessert er lettpisket krem med sitron­ ...

Torskerogn …

26.02.2016

Du får torskerogn på boks året rundt og den inneholder nok til 4 personer. I sesong er fersk torskerogn det beste.

Lasagne med linser …

26.02.2016

Du kan bruke de linsene og bønnene du vil, vi blandet grønne og røde linser, og hadde også i sorte bønner og en neve ...

Bønnesuppe med hvitløk …

26.02.2016

Dette er en utrolig enkel og billig suppe, som smaker fyldig og god. Server den gjerne med sprøstekt brød til, det er ...

Bønnesuppe på italiensk…

26.02.2016

Kok en stor gryte når du først er i gang! Vil du invitere naboer og venner ganger du bare opp målene i oppskriften. Med ...

Et glass med vår…

26.02.2016

Snart er det vår, og med våren kommer skuddene på bjørka, irrgrønne og smakfulle. Tar du bjørkeskuddene tidlig nok er ...

Rotgrønnsaker…

26.02.2016

Her får du ideer til hvordan du kan bruke rotgrønnsaker vi har mye av i Norge. Sunne, fiberrike og gode. Alle ...

Gode proteiner…

26.02.2016

Dette er en velsmakende oppskrift med mange gode proteinkilder.

Brød i gryte …

23.11.2015

Det er det enkleste å bake i en jerngryte. Ingen elting, bare røre og vende litt. Du kan forsøke deg frem med ...

Løksuppe…

23.11.2015

Løk er sunn mat. Hemmeligheten bak en god løksuppe er å surre løken lenge så den karamelliserer seg. Start gjerne dagen ...

Nyttårsdesserten…

31.12.2015

Hjemmelaget karamellpudding med gode økologiske egg! Dette fikser du! En perfekt avslutning på årets siste midag.

Kraftig grønnsakssuppe…

23.11.2015

Ved å koke supper og gryter selv fra bunnen, bruke hele grønnsaken og beina fra sunne, gress­etende dyr, blir mye av ...

Krydderkake med epler…

23.11.2015

En mektig og god dessertkake laget på godt, helt mel. En god 1. juledagsdessert som kan lages et par dager i forveien. ...

Hjemmelaget sennep …

23.11.2015

Sennep er noe de fleste av oss kjøper, og utvalget er stort og godt, både av milde, søte og sterke. Det som er artig ...

Fruktig full kake…

23.11.2015

Vi baker denne formkaken som regel rundt jule­tider. Men, som med mye annen god mat, bør den lages oftere. Den er ...

En lysfest i mørket...

11.12.2012

Små lussekatter, gode boller til frokost gleder både store og små! Luciadagen 13. desember er en liturgisk minnedag for ...

Våre julegavetips…

02.12.2015

Et stigende forbruk er ikke gunstig for jordkloden vår. Våre lesere er kanskje over gjennomsnittlig opptatt av god mat ...

Mmmmmm...pannekaker…

27.11.2015

Noen liker dem tynne, andre tjukke. Her får dere en oppskrift på de beste tynne pannekakene – og på amerikanske som er ...

Bønneburger…

02.11.2015

Dette er sunne og gode middagskaker, lette å lage med en kjøkkenmikser. Dette er en slags grunnoppskrift. Bruk det ...

Perfekt til Halloween…

30.10.2015

Dette er en av de mest kjente og tradisjonelle paiene "over there". En pumkinpie hører med til Haloween. Bruk ...

Sildesalat med eple…

26.08.2015

Dette er en gammel og god klassiker som i de fleste tilfeller inneholder eple. Ikke et hvilket som helst eple, men ...

Lammesuppe på tur…

26.08.2015

Suppe med lammekjøttdeig er utrolig lett å lage. Ta den med på en suppetermos hvis du skal på tur! Eller kok den opp ...

Epleterter med eggekrem…

26.08.2015

Det finnes utrolig mange gode oppskrifter på kaker med epler i, her deler vi oppskriften på noen terter som er en ...

Myk geitost og rødbeter…

03.10.2015

Dette er en superlekker forrett. Server salaten med dressing av honning og pepperrot, en herlig kombinasjon!

Epleterte med ripsgelé…

25.08.2015

Dette er en vanlig fransk epledessert men vi har byttet ut aprikossyltetøy med hjemmelaget ripsgelé, en mer lokal ...

Plommepai…

11.09.2015

Paiskall er starten på en rekke lekre desserter. Kjøp ferdig filodeig eller lag en klassisk paibunn selv. Begge skal ...

Stikkelsbærmuffins…

28.08.2015

Et undervurdert men velsmakende bær som inneholder både A og C-vitaminer. Stikkelsbær er kjempe gode i kaker og muffins.

Kirsebærsaft…

25.08.2015

Nå er det tid for kirsebær, og hva er vel bedre en ordentlig god kirsebærsaft?

Tid for gelé…

20.08.2015

Ferske, rene råvarer, ikke for modne og høstet i tørt vær er viktige stikkord for en vellykket gelé.

Sjokoladefondant med kirsebær …

17.08.2015

Alle råvarene er økologiske og lette å få tak i til denne tradisjonelle, gode dessertkaken. Kirsebær og sjokolade er en ...

Pistasjis…

27.07.2015

Kokken Dag Tjersland på Skur 33 deler oppskriften på suksessisen med oss. Den er like enkel som den er god. ...

Sommersuppe

23.07.2015

Når råvarene er på topp og alt spirer og gror er det bare å hive dem i gryta med litt kraft og krydder. Du trenger ...

Tomater i ovnen …

15.07.2015

Norske sommertomater bør brukes på retter der tomatsmaken kommer ekstra godt frem. Lag bruschetta, pizza, tomatsalat ...

Mozzarella og tomat med pesto…

09.07.2015

Denne salaten gjør at du drømmer deg bort til middelhavsland med himmelblått hav og solskinn. Til et sted der ordene ...

Lunken nudelsalat…

18.06.2015

Deilig liten lørdagsrett som er enkel å lage med gode sesongvarer. Lag sauser og dressinger selv, så vet du hva de ...

Fredagstaco…

05.06.2015

Industrien kan beskrive smaken som både ekte og original så mye de orker, men tilsatt et titalls forskjellige kunstige ...

Dyrk jordskokk…

02.06.2015

Det er fremdeles ikke for sent å putte jordskokk i jorda. De fleste hagesentre kan skaffe dem. Jordskokk har fine gule ...

Mandelterte…

09.05.2015

Tarta de Santiago, mandelkake, Tarta de Almendras, almond cake; hvis du har vært i Galicia i Spania, kanskje på ...

Jorskokk i form…

09.05.2015

Denne kan du lage til få eller mange, fremgangsmåten er lik, bare bruk flere poteter og jordskokker og større eller ...

Jordskokksuppe…

07.05.2015

Jordskokk egner seg godt sammen med både potet og purre. Du kan selvfølgelig også bare bruke jordskokk, men hvis du ...

Fersk kjøtt i suppe

14.04.2015

Å finne økologisk bibringe på COOP til halv pris fordi utløpsdagen nærmer seg er litt som vinne i lotto. Tre solide ...

Panna cotta av tjukkmjølk…

07.04.2015

Fordi tjukkmjølken ikke er homogenisert, ligger det et fløtelag på overflaten. Rist litt forsiktig på kartongen før du ...

Sunn turmat på termos…

26.03.2015

Husk å ta med deg perlegryn på påskeferie! Like godt i supper, både søte og salte, som å lage risotto eller grøt av. ...

Gratinerte blåskjell…

09.02.2015

Nå som det er kaldt i vannet er blåskjell og annen sjømat på sitt beste! Dette er en kjempegod forrett og en måte å ...

Tomatpesto…

30.01.2015

Dette er et naturlig pålegg til små tapas, men du kan også bruke det som “smør” – under annet pålegg som røkt makrell, ...

Pølse og hamburgerbrød…

30.01.2015

Vi smakte pølsebrødene under selveste grunnlovsfeiringen på Eidsvoll 17. mai i 2014, og kunne bare konstatere at dette ...

Tid for ekte marmelade…

22.01.2013

Det er sesong for bitre appelsiner! De er kun tilgjengelig noen uker, så følg med. Eugen Johansen på Økern har ...

Grillet skrei med bønnesalat…

22.01.2015

God, fast fisk kan tilberedes på mange vis, bruk en grillpanne om du ikke fyrer opp utendørs. Til salaten bruker du ...

Deilig varm løksuppe…

19.01.2015

En god, varm suppe kan være det vi trenger nå i disse forkjølelsestider. Prøv denne løksuppen som vil gjøre godt for ...

Surdeig fra start til mål…

15.01.2015

Surdeigsbakst har fått en renessanse. Vi finner den i velassorterte butikker, men om de er bakt på tradisjonelt vis ...

Gulrøtter og ingefær…

08.01.2015

Barnas favoritt som kan brukes som et tilbehør til nesten all mat.

Hjemmelaget nøttepålegg…

03.02.2015

Dette er en ferskvare som ikke tåler all verdens lagring. Lag heller mindre porsjon – oftere. Når du rister nøttene på ...

Bra å vite om kanel…

10.12.2014

Det er stor interesse for kanel i førjulstiden. På Facebooksidene til Ren Mat i fjor var 18 000 innom for å hente ...

Bønne og linsepostei…

12.01.2015

Dette er et billig, næringsrikt og godt pålegg! Særlig med sylteagurker eller rødbeter på. Hører naturlig hjemme under ...

Oksehalesuppe…

08.12.2014

Nose to tail, viktig å bruke hele dyret! Spør etter oksehaler i gode kjøttdisker. Er du veldig heldig finner du haler ...

Tomatsild…

01.12.2014

Dette er en favorittsild, spesielt i jula. Server den med godt rugbrød til som aftens, til frokost eller som forrett.

Sitronfromasj…

25.11.2014

I dag er det Thanksgiving, og vi tror at denne sitronfromasjen som er uten fløte, vil være en forfriskende avslutning ...

Stekt sild minst én gang i uka …

19.11.2012

Ingen fisk er så næringsrik som sild, en god kilde til protein, vitamin A, D og B12, samt selen og jod. Og sild er godt!

Krydderkaker

13.11.2014

Lag deigen når du har tid og lyst, frys den i pølser og bak ut kakene når du vil! Super enkle og nydelige små ...

Melkesyregjærede rødbeter…

10.11.2014

Å lage melkesyregjærede grønnsaker krever en liten innsats og gir stor gevinst. Disse rødbetene er et godt tilbehør til ...

Grønnkål kimchi…

30.10.2014

Kimchi er en frisk og krydret fordøyelseshjelper med flere tusen år lange tradisjoner. Den kan spises til nær sagt alle ...

Skinke og makaroni i form…

27.10.2014

Har du rester av juleskinken? Da er det tid for en god form! Bruk gjerne andre kjøttrester også; sideflesk, bacon eller ...

Lær kjøtt av ekspertene…

18.06.2012

Kortversjon om tilberedning av kjøtt er; seigt kjøtt varmebehandles lenge, de mørere delene klarer seg med lite eller ...

Sei, koriander og nøttesmør…

21.10.2014

Enklere og bedre blir det ikke og nøttesmøret er prikken over i'en. Sei er også i sesong nå, så løp og kjøp.

Nå skal hvitløken i jorda ...

14.10.2013

Høsten er tiden for å sette hvitløk. Plant noen fedd før frosten kommer og få ti ganger så mange tilbake neste år. Her ...

Taco av tunge…

09.10.2014

Oksetunge er godt kjøtt i tacoen. Mørt og smakfullt. Tunge kan kjøpes hos slakteren, men skal du ha den usaltet, så må ...

Saftig eplekake…

06.10.2014

Det er fortsatt sesong for saftige, herlige, smakfulle norske epler. Og det er aldri et dårlig tidspunkt for å kose seg ...

Ertesupper for helsa og smaken…

25.09.2014

Ikke noe galt i at unga vokser opp mer internasjonale i matveien, men det er viktig å ikke la våre egne mattradisjoner ...

Innmat til helgen…

18.09.2014

Vi må bruke så mye som mulig fra det dyrene kan gi oss. Lever er snadder, nyrer tilberedt riktig er kjempegodt, tunge ...

Hjemmelaget ketsjup…

22.09.2014

Dette er hjemmelaget ketsjup som er fermentert. Fermentert mat og drikke er først og fremst en effektiv ...

Lam med rotgrønnsaker

15.09.2014

En rustikk og herlig rett med høstens ferske grønnsaker og kanskje ferskt lam? Kan lages dagen før og varmes opp. Få ...

Melkesyregjæret rødkål og surkål…

29.09.2014

Kål og karve har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Karve har vært vesentlig i folkemedisinen og ble plukket på ...

Torsk med bacon og tomat…

11.09.2014

Det er viktig å få i seg litt fersk fisk og nå er det sesong for torsk. Denne retten er smakfull, godt balansert med ...

Sesong for mais…

12.09.2012

I det øyeblikket du har revet maiskolben fra planten omdannes sukkeret i kornene til stivelse. Skal du spise skikkelig ...

Fortsatt squash i hagen…

31.08.2014

Squash er som en svamp og trekker til seg smaker den er i nærheten av, en voksevillig grønnsak som kan tilberedes på ...

Kantarellpasta…

21.08.2014

Nyt skogens gull i en herlig pastarett!

Tid for plommer…

14.08.2014

Endelig kan vi begynne å spise av trærne! De fleste steder begynner plommene å rødme der de henger, og vi kan begynne å ...

Deilig niste til skogsturen…

12.08.2014

Skogens frukter skal høstes, enten det er bær eller sopp! Og etter timer med krummet rygg, er ingenting bedre enn å ...

Herlige sommertomater…

29.06.2012

Norske sommertomater bør brukes på retter der tomatsmaken kommer ekstra godt frem. Lag bruschetta, pizza, gazpacho, ...

Terte med rips og bringebær…

21.07.2014

En terte hører sommeren til! Det er luksus å bruke selvplukkete bær; rips, ville bringebær eller annet du har tilgang ...

Rått og godt med kalvecarpaccio

03.07.2014

Den originale carpaccioen fra Harry’s bar i Venezia ble stekt noen sekunder i bråvarm panne så kjøttet fikk en liten ...

Sommerlig potetsalat…

23.06.2014

Hvis vi skal forsøke å opprettholde et sunt og variert kosthold, bør poteten inkluderes. Ofte, og i all sin ...

Sommerens lektyre…

12.06.2014

Under "Bøker" her på renmat.no finner du anmeldelser av mange bøker som du kanskje har tid til å fordype deg i nå når ...

Mens vi venter på grønnsakene...

23.03.2014

Er du lei av grønnsakene fra i fjor og har skikkelig lyst på noe friskt og sunt som ikke har reist så langt? Da kan vi ...

Sellerisuppe …

27.08.2012

Det er snart sesong for de norske, sunne, herlige, smakfulle og lekre rotgrønnsakene. Mens vi venter, lag en suppe av ...

Økologiske frø…

19.05.2014

Det er på høy tid å så! – Vi opplever en økende interesse for dyrkning av egen kjøkkenhage, og stadig flere er på ...

Rabarbratid…

09.05.2014

Flere steder i landet er rabarberaen helt klar. Så sett i gang og lag vårens første dessert med årets gode råvarer!

Neslesuppe…

30.04.2014

Plukk de små, nye skuddene til brennesle. De er smekkfulle av næring! Det lite populære ugresset har alltid vært en ...

Sild med pepperrot og rødløk…

23.03.2014

Pepperrot er en undervurdert rot. Vi spiser wasabi til sushi, grønn og hot, men glemmer at den ferske passer til mye ...

Sennepssild til påske…

23.03.2014

På Bondens marked i og rundt Oslo finner du ofte en deilig honningssennep fra Røislien på Eidsvoll. Denne egner seg god ...

Chili "con lite kjøtt"…

23.03.2014

Det geniale med grytemat er at du kan putte det du har i den sorte gryten. Chili con carne kan være en inspirasjon, ...

Rød linsesuppe…

19.03.2014

Begynn gjerne på suppen kvelden før, (og kjør samtidig sammen en pannekakerøre) så er nesten middagen klar til neste ...

Hummus…

23.03.2014

Denne nasjonalretten fra Midtøsten har inspirert mange til å bruke erter på en ny måte. Vår ertestuing er god, men ...

Klar hønsesuppe…

15.01.2014

Hønsesuppe har alle de riktige ingrediensene for at smaken skal bli genuin og god. Råvarene utfyller hver­ andre, de ...

Smakfullt og enkelt grytebrød…

15.01.2014

Å bake med urkorn er en liten utfordring siden melet kan oppføre seg forskjellig fra gang til gang. Med litt ...

Skrei på ertepuré med hollandais …

20.01.2014

Det gjelder å utnytte den herlige skreien når det er sesong, og det er det nå! Når råvarene er både ferske og prisen ...

Ovnsbakt skrei…

17.01.2014

Dette er en slags bacalaovariant med skrei i stedet for klippfisk. Lettvint og godt! Selskapmat spør du oss, enkelt for ...

Sjokoladetrøfler…

09.12.2013

Etter litt prøving og feiling er jeg kommet til at det enkleste er å putte sjokoladen, ennå rennende, i en sprøytepose ...

Knallgod linsesuppe ...

03.02.2014

Har du rester fra ribbe, bacon eller andre kjøttrester kan du ha dette i suppa. Del kjøttet i små biter. Bruk små ...

Kandiserte appelsinskall…

19.12.2013

Blir dette julens favoritt? Vi synes i hvert fall at appelsin og sjokolade er en himmelsk kombinasjon!

Hjemmelaget karamellpudding

14.04.2013

Står karamellpudding på menyen i desember? Prøv denne oppskriften! Ferske, økologiske egg med store mørke gule plommer ...

Hvit fisk med ansjos…

31.01.2014

Ansjos er en underskattet liten fisk. Den egner seg godt ved siden av og sammen med mye annen mat. Som topping på denne ...

Hjemmelaget krydderte…

08.01.2014

Det er spådd kaldere vær, og da er det godt med en god, varmende krydderte. Har du forsøkt å lage den selv? Du trenger ...

Lammenakke i rødvin

18.11.2013

Vi må spørre etter mer nakke! Både fra svin, lam og storfe. En god slakter vet hvordan han skal dele bryst og nakke fra ...

Lyst på fisk…

16.03.2014

Det har lett for å bli litt mye kjøtt, pizza og pasta. Alltid godt - og ganske lettvint. Denne fiskeretten er ikke ...

Grønnsakskraft…

09.03.2014

Hvis du enten ikke har, eller ikke vil bruke kraftbein som utgangspunkt for grønnsakssuppen, er det lett å lage kraft ...

Nam i dill…

13.06.2013

Årets lam begynner å komme, men det er kanskje litt tidlig for få i kål-sesongen? Siden dillen er lekker - forsøk noe ...

Tid for squash…

16.07.2013

Squashen er høsteklar! Det må vi utnytte, for eksempel i en ratatouille, eller grønnsaksstuing på godt norsk. Denne ...

Fiskesuppe fra sjø og land…

06.06.2013

Det beste med en sommerlig fiskesuppe som dette, er at du kan bruke nesten alt fra havet – og det aller meste fra ...

Sunn husmannskost…

14.06.2013

Følg med når det er tid for nykål og spisskål, en av de aller sunneste grønnsakene bonden har å by på. Konsistensen er ...

Fingermat med røkt makrell

24.06.2013

Enten du kjøper en vakumpakket røkt makrell eller røker den selv – makrell egner seg godt som fingermat sammen med ...

Solbærbombe!

13.06.2013

For å beholde flest mulig vitaminer er det lurt å nyte solbær i sin ferskeste tilstand, verken kokt eller frosset. Spis ...

Solbærfriander

24.06.2013

Putt friske solbær i en god fransk kakeoppskrift! Friand eller financier kan lages med kun smak av seg selv, av sitron ...

Rabarbrapai…

24.06.2013

Rabarbra er egentlig en grønnsak, men brukes som frukt. De kjøttfulle og saftige stilkene er ideell til kompotter, ...

Slik lager du gelé

18.06.2013

Ferske, rene råvarer, ikke for modne og høstet i tørt vær er viktige stikkord for en vellykket gelé. Slik går du frem:

Tørrtrening

13.06.2013

Norsk frukt, grønnsaker, sopp og bær får vi helt ferske kun i en kort sesong. Tørking er ypperlig måte å få naturens ...

Lammestek på hyttetur…

17.10.2014

Forandring fryder! Selv om selve stekingen tar litt tid, gjør denne retten nesten seg selv hvis du har stekeovn eller ...

Syltete agurker…

12.06.2013

Er dere storforbrukere, noen av oss er det, legg ned minst 5 kilo når du først er i gang. Lag noen store og noen små ...

Lam-i-nykål

13.06.2013

Kanskje må du spare denne oppskriften til det er slaktetid for lam, men det kan hende at du får fatt i nyslaktet lam i ...

Enkel fiskegrateng…

14.04.2013

På tide med litt husmannskost igjen. Når du lager gratenger er det noen tommeltottregler: Ikke ha i for mye makaroni, ...

Verdens beste lasagne…

13.04.2013

Favorittmat! Lasagne scorer nok fremdeles høyt på listen over livretter. Her er den beste oppskriften vi har å by på. ...

Hjemmelaget is på 17. mai…

06.07.2012

Ekte fløteis fremstilles av fløte, melk, sukker og egg, og ekte smaker av ordentlige råvarer som vanilje, jordbær eller ...

Kaldrørt solbærsyltetøy

24.06.2013

For å beholde flest mulig vitaminer kan solbær røres kaldt og fryses, i stedet for å koke vekk mange av ...

Grilling av killing…

19.04.2013

Har du lurt på hvor ordet barbeque kommer fra? “Barb e que”, skjegg og hale, som på geiten. Killing, eller kje som det ...

Hvite, norske geitoster…

24.04.2013

Geitemelken har alltid stått i skyggen av kumelk her i landet. Men de siste årene har geita fått mer oppmerksomhet både ...

Enkel og god lørdagsmiddag…

08.03.2013

Eller søndag for den saks skyld. Poteter og en grønn salat er godt tilbehør, eller prøv med en god hvitløkmajones og ...

Meieri på kjøkkenet…

02.04.2013

Skjørost kan brukes der du vanligvis bruker cottage cheese eller Philadelphia, i kremen på gulrotkaken, i magre ...

Fremdeles tid for skrei…

18.02.2013

Skrei kan tilberedes på mange måter. Fisken er så eksklusiv og god i seg selv at de fleste vil si at kun fisk, poteter ...

Bortskjemte kalkuner…

28.11.2012

Vil du ha en sånn til jul bør du forte deg. Det finnes nemlig ikke så mange økologiske kalkuner der ute, under 10 ...

Gresskar…

21.10.2012

Akkurat nå er det gresskarsesong, og i flere kjedebutikker og frukt- og grønthandlere ligger de både store som små. ...

Den gode brødskiva…

26.09.2012

Matpakkesmøring og lunsjbokser er en daglig aktivitet for mange. Vårt tips som metter sultne mager er godt og ...

Plommesuppe med rips…

02.09.2012

Høstens plommer må brukes til desserter. Bruk også restene av rips som henger fullmodne på buskene og kok inn en herlig ...

Vill pasta…

21.09.2012

Akkurat nå er det noen som slakter årets vilt. Andre må ta seg en tur i butikken. Uansett; de små indrefiletene fra ...

Rotgrønnsaker og honningdressing

01.08.2012

Superenkelt og nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk, eller som en rett alene. Lag den gjerne nå med de nye ...

Ovnsbakte tomater

26.07.2012

Norske sommertomater bør brukes på retter der tomatsmaken kommer ekstra godt frem. Lag bruschetta, pizza, tomatsalat ...

Spis mer østers…

01.06.2012

Vi oppfordres av Havforskningsinstituttet til å lete etter Stillehavsøsters som er i ferd med å foreta en "unfriendly ...

Lag sausen selv

03.05.2012

Til grillet, stekt eller rått kjøtt er det lett, rimelig og bedre med sauser du lager selv. Basisen er nesten alltid ...

Norsk chèvre og asparges…

30.06.2014

Det er tiden nå! Den deilige, norske aspargesen er her. Spis dem lettristet i olje – da beholder de smaken bedre enn om ...

Karrisild

23.03.2014

Ved siden av tomatsild er dette en av favorittene. Husk når du smaker til karriblandingen at fisken er salt og ...

Tid for fritert brisling…

24.06.2013

Spør etter agnsild eller brisling i fiskebutikken. Sesongen er i januar og fra juni til desember. Fisket etter ...

Verpehøner er god mat…

14.04.2013

Jo eldre fugl, desto mer smak. Heller flere voksne høner enn en broiler når det skal koke lenge. Derfor er verpehøner i ...

Påskedessert: Sitronterte…

18.03.2014

Skal du lage en sitronterte må den være syrlig nok og ikke for søt. Denne oppskriften er utprøvd av utallige proffe ...

Kylling med 50 fedd hvitløk…

15.01.2014

Dette er en klassisk rett fra Frankrike og en matopplevelse for alle som liker hvitløk. “Poulet aux 40 gousses d’ail” ...

Ravioli i oksehalesuppe...

18.11.2013

Halen på kua eller oksen er noe av det mest smakfulle på hele dyret. Hvis det i tillegg er godt med fett rundt halen, ...

Tid for sommersquash…

30.07.2014

Den første squashen er høsteklar! Det må vi utnytte, for eksempel i en ratatouille, eller grønnsaksstuing på godt ...

Spagetti alle vongole

02.07.2013

En favoritt! De små, gode skjellene, den sterke chilien, god smak av hvitløk, en dæsj med hvitvin og god pasta – enkel ...

Naturlig fra kjøkkenbenken …

22.04.2013

Fotografen Nadin Martinuzzi og hennes familie er ikke kosmetikk­bransjens favoritter. De lager nemlig ...

Hjemmelagde meieriprodukter…

02.03.2013

Selv om vi kan kjøpe nesten alt i butikken, er det deilig ikke alltid å være helt avhengig av dem! Dessuten er det ...

Pepperkakeoppskrift…

13.12.2012

Kanksje på tide med pepperkakene? Her er en god oppskrift, ta gjerne mer krydder i om du vil ha en litt mer smak.

Sunn, god høstsuppe og pannekaker til dessert…

19.10.2012

Grønnkål er noe av det sunneste vi kan spise. Kalorifattig, rik på A- og C-vitaminer, kalsium, fosfor og mye jern. Hva ...

Grønnkål fordi det snart er jul…

02.09.2012

Tradisjonen sier "grønnkål til julemat". Antagelig fordi folk alltid har skjønt at dette er sunt, kanksje spesielt til ...

Sommerens letteste pai…

21.06.2013

Finn frem resten av de frosne bærene fra i fjor og sleng sammen en lekker kake på 1-2-3. Denne er lettere å lage enn ...

Gamle høner er også mat… god mat…

28.05.2012

Når hønene er ferdig med å gi oss egg, cirka 70 uker gamle, gasses de ihjel. Rundt 140 000 økologiske høner hver 70. ...

Nydelig påskefrokost…

21.03.2013

Sild er sunn og god mat. Av og til litt glemt. Spiser vi en "frokost" i Danmark blir vi minnet på alle de gode rettene ...

Bugnende hager i byen

17.04.2012

Mange i byen kjenner en lengsel etter jord, møkk under neglene, duftende urter. Nå kan du melde deg inn i et nettverk ...

Verdens viktigste summetone

02.05.2012

Den summende arbeiderklasse er i trøbbel. Tambier, villbier og humler forsvinner over store deler av verden. Hvordan ...

Tid for bjørkesaft…

14.04.2013

Nå må du følge med, for i disse dager er tiden for å tappe sunn og næringsrik saft, rett fra bjørketreet. Sevjen fra ...

Mer næring i gamle kornsorter

19.03.2012

Anders Næss sier han ikke dyrker kornet, men jorda. Hvis han behandler jorda riktig, vokser kornet av seg selv. Les ...

Samarbeidspartnere

Annonsører