Bløtkake…

15.06.2016

Det er en grunn til at det heter bløtekake, mange liker den skikkelig bløt, så dynk den gjerne med litt melk i tillegg til de rørte jordbærene. Noen ananasbiter i midten er også godt. Dette er mormors oppskrift på sukkerbrød som tar to minutter å piske sammen og få i ovnen. Det forundrer oss at det er et marked for ferdige kakebunner!



Du trenger også minst 2 kurver med jordbær og 5 dl. fløte.

SUKKERBRØD

4 egg

2 dl sukker

1 dl hvetemel

1 dl potetmel

2 ts bakepulver

• Pisk egg og sukker luftig og lenge.

• Tilsett mel og bakepulver og pisk til jevnt.

• Kle en springform med bakepapir og stek kaken på 200 oC i 30 min. Avkjøl på rist.

• Del kaken i to og dynk innmaten, både topp og bunn, med litt melk før du smører ut jordbærpureen. Bruk noen av jordbærene og kjør dem sammen med litt sukker i en mikser.

• Ha likelig med pisket krem, smaksatt med litt sukker, og noen delte jordbær i midten, før du legger stykkene sammen. Du kan også smaksette kremen med bitte litt vaniljesukker.

• Fordel resten av kremen på toppen og pynt med resten av jordbærene.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører