Chili "con lite kjøtt"…

23.03.2014

Det geniale med grytemat er at du kan putte det du har i den sorte gryten. Chili con carne kan være en inspirasjon, uten at vi slavisk må følge noen oppskrift. Dette er festmat til fire for en rimelig penge! Kok en stor gryte til helgen og inviter til god og varm høstmat!

1 stk entrecôte, ca 350 g
ca 1 dl rød quinoa
ca 1 dl sorte belugabønner
2 bokser kidneybønner
1 stor, gul løk
3-4 stilker selleri
1-2 røde chili
1-2 hele fersk hvitløk
2 bokser eller beger tomater
1 laurbærblad
3 ss ketjap manis, eller
3 ss soya og 2 ts rårørsukker
2 bokser vann
havsalt etter smak

• Del kjøttstykket, med fettet, i tynne, små skiver. Varm opp olje og brun kjøttet et par minutter. Løft det ut og over på en tallerken.
• Ha i mer olje og hakket løk, chili og selleri. Stek gyllent før du har i grovhakket hvitløk.
• Ha i tomatboksene, skyll ut boksene med vann som du har i gryta sammen med ketjap manis (eller sukker og soya), sorte bønner og quinoa. La dette simre ca 45 min under lokk med laurbærbladet.
• Ha i kidneybønnene og kjøttet og la det simre minst 20 minutter til, gjerne lengre.
• Smak til med salt og sett på lokk til du skal servere. Ha over litt grovstøtt pepper.
• Du kan godt lage retten dagen før den skal spises og så varme den opp.
• Server med en god, grønn salat. Noen vil også ha ris, og husk varme tallerkener!

utropstegn miniNår du har i så mye annet i gryta får du et fullverdig måltid med lite kjøtt. De få, men gode bitene vi har i sørger både for smak og struktur. Det er viktig med litt tyggemotstand. Kjøttet behøver ikke være så fint som en entrecôte, men forsøk å finne noe godt storfekjøtt med mye marmorering og fett. Bruk mindre chili hvis du tror det blir for sterkt for barn. Ønsker du vegetarvarianten kutter du ut kjøttet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører