Deilig niste til skogsturen…

12.08.2014

Skogens frukter skal høstes, enten det er bær eller sopp! Og etter timer med krummet rygg, er ingenting bedre enn å sette seg godt til rette på en stubbe for å nyte disse deilige og mettende vaflene.

Hjertegode linvafler

1 ½ dl økologiske linfrø
3 dl økologisk hvetemel eller speltmel
1 dl råsukker
1 dl økologisk lettmelk
1 beger Rørosrømme
1 beger økologisk lettrømme
3 økologiske egg
2 ts vaniljesukker
en klype havsalt
3 ts kardemomme

Start med å lag linmel selv av ferske linfrø (sjekk datoen på posen). Kjør frøene i kjøkkenmaskinen, gjerne en liten hvis du har en slik du setter under stavmikseren, og kjør til du har fått "mel". Du kan også bruke en stor, god morter hvis du har.

Kjør mel, sukker i kjøkkenmaskinen eller miksmaster sammen med melk og rømme. Når dette er glatt, tilsett egg. Kjør noen runder og ha i linmelet, vaniljesukker, salt og kardemomme.

La røreren stå minst 1 time, rør opp skikkelig før du steker.

utropstegn miniLinfrø innholder hele 27 % umettete omega 6-fettsyrer og 57 % omega 3, så disse vaflene er sunne. Har du et godt teflonjern, er det ikke nødvendig med noe mer fett til å steke, da  linfrøene gir fra seg olje. Bruk evnt litt nøytral matolje hvis du må ha ekstra fett.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører