Enkel fiskegrateng…

14.04.2013

På tide med litt husmannskost igjen. Når du lager gratenger er det noen tommeltottregler: Ikke ha i for mye makaroni, og ikke bruk eggeplommen, da blir gratengen ofte for tørr. Pass på at den hvite sausen ikke blir for tjukk. En god grateng skal være litt luftig. Her kan over 60 prosent av råvarene lett skaffes økologisk, og server gjerne med en god råkostsalat til - eller en grønn salat.
Fiskegrateng til web

300 g torsk
300 g røkt kolje
2 dl små makaroni
2 eggehviter
noen blader fersk spinat
1 gulrot
1 fennikel
60 g Rørossmør
2 ss hvetemel
ca 2 dl lettmelk
havsalt
pepper
brødrasp

• Kutt fennikelen og gulrot i tern­inger og forvell i noen minutter. Har fennikelen grønn dusk, fin­hakk den, og bruk den i sausen. Mye god smak!
• Trekk fisken, hvis du ikke har ferdigrenset fiskerester.
• Kok makaronien mør i lettsaltet vann.
• Lag hvit saus og ha i makaroni, fisk og grønnsakene. Bruk en litt stor gryte så alt får plass. Spinat en skal være rå og kuttet. Smak til med salt og pepper. Husk at koljen kan være ganske salt.
• Vend inn stivpiskete hvitter forsiktig.
• Ha alt over i en ildfast form, smurt med litt mild olivenolje, og dryss hjemmelaget brødrasp på toppen. Bruk ostehøvel på kaldt smør og legg noen flak her og der.
• Stek gratengen midt i ovnen på 180 °C i 30-­40 minutter.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører