Enkel og god lørdagsmiddag…

08.03.2013

Eller søndag for den saks skyld. Poteter og en grønn salat er godt tilbehør, eller prøv med en god hvitløkmajones og godt brød til. Oppskrift på hjemmelaget majones finner du på renmat.no

Dette likner det vi nordmenn kaller bacalao, tørrfisk med løk og tomater, men i denne retten er fisken fersk. Koker du inn grønnsakene lenge nok, og steker fisken i ovn sammen med dette, får du en "karamelisert" og herlig fiskerett. Det er enkelt, sunt og grønnsakene kan kokes inn dagen før, mens du lager en annen middag. Litt planlegging minsker stresset rundt å lage en god og sunn middag!

600 g torsk, sei eller annen hvit, fast fisk
1 gul paprika
1 rød paprika
1 liten fenikkel
1 stor løk
1 hel hvitløk
½ chili (hvis barn skal spise, ta mindre)
1 ts spisskummen
1 boks økologiske tomater, små cherry eller hakkete
1 boks vann
1 neve sukkererter

godt brød
hvitløksmajones

• Hakk/skjær grønnsakene i skiver eller terninger og ha dem i en dyp panne med en god skvett med olivenolje. Strø over noen klyper havsalt, spisskummen (kan droppes) og fres opp dette.
• Slå over en boks med hakkete tomater og vann du skyller ut boksen med.
• Har du tomater som er litt slitne er det fint å bruke opp disse i tillegg. (Bruk de grønnsakene og de krydderurtene du har som er begynt å bli litt slappe!)
• La det putre minst 20 min, gjerne lenger, og smak til med salt.

• Skjær torsk og sei i biter og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunn. Strø sukkerertene rundt.
• Sett formen inn i 120 graders ovn i ca 20 min.
• Skru av ovnen, sett opp døren og bli sulten av den gode duften mens fisken får hvile seg litt før den serveres.
• Poteter og en grønn salat er godt til, eller en hvitløkmajones og godt brød.

Her finner du oppskrift på hjemmelaget majones.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører