Epleterte med ripsgelé…

25.08.2015

Dette er en vanlig fransk epledessert men vi har byttet ut aprikossyltetøy med hjemmelaget ripsgelé, en mer lokal råvare enn aprikos. Degge deler er godt. Bruk en terteform med løs bunn, eller en vanlig springform. Dette er basisoppskriften til alle ter­ tebunner, fyll dem med bær eller annen frukt. Siden den er uten sukker kan den også brukes til sopp, grønnsaker eller til ost.



6 pers

Mørdeig

200 g økologisk hvetemel
140 g Rørossmør
1 økologisk egg
2 ss vann

Fyll
4 epler
2 ss rårørssukker
50 g Rørossmør
ripsgelé
honning

• Bland ingrediensene til mør­ deigen i en mikser og kjør til det danner seg en klump. sett denne kaldt ca 1/2 time

• Trykk ut deigen i en terteform og prikk med en gaffel slik at den ikke hever seg så mye. stek den på 180 °C i ca 20 min.

• Ta formen ut av ovnen og avkjøl noe før du fordeler et lite lag med ripsgele´ over bunnen. skrell halvparten av skallet med en potetskreller, ta ut kjerne­ husene og skjær eplene i tynne skiver. Legg dem i en bolle med vann og litt sitronsaft hvis du ikke er superrask, slik at de ikke blir brune.

• Dekk formen med et lag epler. Strø over 1 ss sukker og bruk ostehøvlene til å lage noen skiver med smør.

• Legg et lag til med epler i pent mønster, stryk med en pensel litt oppvarmet honning over eplene, og legg på litt mer smør. Stekes på 180 °C til eplene er blitt lyse brune, ca 20 min.

• Server med pisket krem eller vaniljeis til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører