Fortsatt squash i hagen…

31.08.2014

Squash er som en svamp og trekker til seg smaker den er i nærheten av, en voksevillig grønnsak som kan tilberedes på mange måter. Rataouille, squashsuppe, grillet, stekt, i salat, alt er godt. Men når kjøkkenhagen produserer mer enn det som blir konsumert så er det på tide å dra frem gamle triks om konservering. Syltet squash passer godt til både fisk og kjøtt og kan lagres gjennom en lang vinter.

Ca 4 kg squash
3 gule løk

Lake
7,5 dl Hveding hvit eddik, 35 % (1 1/2 flaske)
3 liter vann
800 g rårørsukker
5 ss gule sennepsfrø
1 ss hel sort pepper
1 liten bit fersk pepperrot i hvert glass

• Del squashen på langs, skrap ut kjernehuset. Del den på langs igjen og skjær hver del i 2-3 cm tykke skiver.
• Skjær løken i skiver.
• Kok squashen knapt møre i saltet vann, sil fra og la dem renne godt av.
• Kok opp eddik, vann og sukker. Rør til sukkeret er oppløst og la laken småkoke noen minutter.
• Legg squash og løk lagvis i et rent glass, hell over laken, ha i krydder og skru på lokk. La den stå kjølig i ett døgn.
• Sil av laken og kok den opp igjen. Smak, den skal være både sterk, sur og søt, og juster om nødvendig. Hell laken over igjen. Skru på lokk, avkjøl og sett kjølig i kjeller, bod eller kjøleskap. Etter 3-4 uker er den et perfekt tilbehør til høstens vilt.
• Ønsker du mer snert kan du ha i chili, nellikspiker og allehånde.

Oppskrift på Rataouille finner du her.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører