Fremdeles tid for skrei…

18.02.2013

Skrei kan tilberedes på mange måter. Fisken er så eksklusiv og god i seg selv at de fleste vil si at kun fisk, poteter og nyrørt smør er det beste. Men skal vi fråtse litt når det er sesong er det jo artig å kunne variere litt også! Posjert i melk blir skreien enda hvitere og fastere i fisken. Den milde og gode smaken kommer fram. Fisken blir enda mer spennede med litt salt spekeskinke under.

Melkeposjert skrei med kremet fennikel

800 g skreifilet uten skinn, delt i fire
grovt havsalt
1 l melk
2 fedd hvitløksfedd
4 skiver spekeskinke

Kremet fennikel
1 fennikel, i tynne skiver
noen blader savoykål eller grønnkål, strimlet
½ liten kål, strimlet
2 ss smør
1 dl tørr hvitvin
2 dl fløte
salt og pepper

• Dryss fiskefiletene med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 min. før saltet skylles av. Tørk av fisken med kjøkkenpapir.
• Sprøstek spekeskinkeskivene i en tørr panne.
• Varm opp melk og hvitløk i en gryte til 70 grader. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5-10 min eller til fisken er ferdig.
• Ta fiskestykkene forsiktig ut med en hullsleiv og la dem renne litt av seg.

Kremet fennikel:
• Fres grønnsaken i smør i en gryte.
• Tilsett vin og kok til vinen er fordampet og grønnsakene er myke, ca. 5 min.
• Ha i fløten og la det småkoke til fløten har tyknet. Smak til med salt og pepper.

Se også oppskrift på grillet skrei med bønnesalat

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører