Gratinerte blåskjell…

09.02.2015

Nå som det er kaldt i vannet er blåskjell og annen sjømat på sitt beste! Dette er en kjempegod forrett og en måte å variere de gode skjellene på.

De fleste av oss sanker skjell midt på sommeren, men da er det dessverre egentlig lavsesong. De gyter nemlig vår og sommer, og da forsvinner mye næring og mat ut i vannet. På høsten feter skjellene seg opp. På denne tiden må de fleste av oss ta til takke med oppdrettsskjell. Heldigvis er de både gode og ikke dyre. Alle skjell som omsettes er kontrollerte og garantert giftfrie. Oppdrettsskjellene dyrkes fritt i sjøen og vil derfor også bli påvirket av giftalger. Men etter innhøstingen pumpes sjøvann opp fra dybder der alger ikke lever, og skjellene får ligge i slikt vann noen dager og kvitte seg med oppsamlet gift og andre uønskete partikler. Ren sjømat, best i måneder med r i!

Du trenger:

1 nett blåskjell
3 ss olivenolje
en skvett hvitvin
eller eplejuice
litt havsalt

Gratinering

2 hvitløksfedd
3 ss Rørossmør
finhakket persille
revet hard gulost
litt brød i biter

• Vask skjellene, kast de skjellene som ikke lukker seg når du banker på dem.
• Damp blåskjellene i en stor, vid kjele. Kast gryten rundt forsiktig med lokk på.
• Ta opp skjellene når de har åpnet seg, etter ca. 5 minutter. Kast de som ikke åpner seg.
• Spar på de største skjellene og legg halve skjell med skjellmat i en langpanne med havsalt i bunn.
• Knus hvitløken i smøret og rør sammen med persille. Legg en klatt over hvert skjell og strø over litt revet ost og brød.Kjør begge deler noen runder i blenderen.
• Gratiner blåskjellene i stekeovnen på øverste rille til osten har smeltet og skjellene er gjennomvarme.
Følg med, dette går fort!
• Server retten rett fra langpannen eller formen med brød og gjerne en frisk grønn salat ved siden av.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører