Grillet skrei med bønnesalat…

22.01.2015

God, fast fisk kan tilberedes på mange vis, bruk en grillpanne om du ikke fyrer opp utendørs. Til salaten bruker du selvfølgelig økologiske ingredienser, i den grad du finner dem.



800 g skreifilet (eller annen fast, fin fisk) med skinn, delt i fire
grovt salt

Dryss fiskefiletene på begge sider med grovt salt og la dem ligge i ca. 15- 20 min. før saltet tørkes av.

BØNNESALAT
100-200 g rosenkål, delt i 4
100 g økologiske kikerter
100 g økologiske kidneybønner
100 g hermetiserte store, hvite bønner
1 rødløk i tynne båter
3 vårløk finhakket
bladpersille finhakket
god olivenolje saften fra 1 sitron
salt og pepper

• Vend rosenkålen i litt olje og fordel dem utover et stekebrett. Grill i ovnen til de begynner å ta farge, ca. 5 min.
• Skyll bønnene godt og bland alle grønnsakene sammen. Skru av ovnen og la grønnsakene stå nederst i den lunkne ovnen slik at de blir varme.
• Vend med olivenolje og sitronsaft før servering og smak til med salt og pepper.
• Varm grillen eller grillpannen og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er godt og sprøtt, ca. 5 min.
• Ha i olivenolje og litt smør i pannen, eller pensle med dette på fisk som skal grilles. Snu fisken og stek den videre til den flaker seg lett.
• Fordel bønnesalaten på fire tallerkener og legg et stykke grillet skrei på hver.
• Drypp litt ekstra olivenolje over og server.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører