Grilling av killing…

19.04.2013

Har du lurt på hvor ordet barbeque kommer fra? “Barb e que”, skjegg og hale, som på geiten. Killing, eller kje som det også heter, er en delikatesse – og verdens mest spiste kjøtt! Men få nordmenn benytter seg av denne råvaren. Her finner du leverandører og en god oppskrift.

Spesielt godt på grillen om sommeren, men kan selvfølgelig også lages under grillen i stekeovn. Større kje eller geit egner seg også på grillen.

Guide til produsenter av kjekjøtt finner du her. Merk at ingen av dem er store, men ta en telefon og hør om det er noe igjen.

2 hele sider med kjeribbe
2 ss honning
2 ss eddik
2 ss olivenolje
2 ss kejap manis
4 ss ketchup
8 ss soyasaus
1 finhakket løk

• Bland honning, olje, finhakket løk, eddik, ketchup, kejap manis og soyasaus.
• Gni hele ribben godt inn med marinaden og la den ligge i 20 minutter.
• Legg ribben på grillen og la den bli godt stekt, karamellisert, på begge sider. Pensle ekstra med marinaden underveis.
• Bruk en skarp kniv og del opp ribben før servering.
• Godt tilbehør er grillete asparges, godt brød, ekstra barbequesaus, en god salat og store hjemmelagde pommes frites.

Prøv også kjeconfit.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører