Grønnkål kimchi…

30.10.2014

Kimchi er en frisk og krydret fordøyelseshjelper med flere tusen år lange tradisjoner. Den kan spises til nær sagt alle måltider. Som oftest inneholder kimchi kinakål eller andre kåltyper, i tillegg til andre grønnsaker. Er du i skikkelig tradisjonsmodus, tilsetter du noen tørkede reker for ekstra næring og fylde.

1 kinakål rives i biter, kjernen fjerneskimchi under vekt
5 dl finhakket grønnkål, stilken fjernes
1 bunt vårløk, i tynne skiver
1 bunt reddiker, i tynne skiver
1 kinesisk hvitløk, hakket
1-2 hel rød chili, finhakket, uten frø
5 cm ingefær, finraspet
2 ss tamari (naturlig langtidsgjæret soya)
1 ts havsalt
3 ss fiskesaus
1 dl myse (kan erstattes med 1 ss salt)

• Alle ingrediensene vaskes godt, hakkes, has i en bolle og knas med rene hender til de slipper væsken.
• Ha grønnsakene og væsken over i et egnet glass/beholder, bruk knyttneven til å presse grønnsakene ned i glasset så væsken dekker. Bruk noe egnet til å legge over grønnsakene så de holder seg under væsken i gjæringstiden. Ha et klede over for å hindre innsekter.
• Jeg lar kimchi stå på kjøkkenbenken til gjæring i 5-10 dager, men smak deg frem til ønsket syrlighetsgrad. Når smaken er slik du ønsker, har du grønnsakene over i et glass med tett lokk for oppbevaring i kjøleskap eller i en kjølig bod.

utropstegn

Kimchi er nydelig som tilbør til grillmat og stekt mat, og kan redde magen din om denne er svidd i kantene. Også kjempegod å blande med dressinger til salater.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører