Grønnsakspai…

15.06.2016

En pai er en terte med bakt deig over fyllet. En pai kan benyttes til desserter, fylt med bær eller frukter, eller som hovedrett, med grønnsaker, kjøtt, oster eller det du måtte ønske. Her er vår oppskrift på en grønnsakspai.



6 pers

PAIDEIG
100 g smør
2 dl hvetemel
2 ss vann
1 egg
klype salt

• Ha mel, salt og smør i terninger i en kjøkkenmaskin, kjør noen runder, ha i egget og spe med iskaldt vann. Stopp så fort deigen har samlet seg.

• Pakk klumpen inn i plast og la den hvile kaldt minst en time, gjerne over natten.

• Ta den ut en stund så den får romtemperatur, slå litt på den med kjevlen for at den skal bli medgjørlig.

• Bruk en kake- eller terteform, legg bunnen under mens du kjevler, det er smart. Sett sammen formen og klem resten av deigen godt rundt formen. Prikk bunn med en gaffel før steking.

• Stek paiskallet lysebrunt på 200 °C i 10 min. Avkjøl mens du lager fyllet.

FYLL
4 egg
2 dl H-melk, fløte eller 50–50
2 store sjalottløk
2 hvitløkfedd
1 lite beger med nyr eller Rørosrømme
en neve smakfull gul ost
nesle, persille, svallerkål, en neve av hver
1 ss traktkantarellpulver (hvis du vil og har)
salt og pepper

• Forvell det grønne i lettsaltet kokende vann 2-3 minutter og helle fra vannet i et dørslag. Skvis ut så mye vann som mulig. (Du kan også bruke spinat og/eller grønnkål.)

• Snitt løken i tynne skiver og surr den i godt med smør til den er gyllen. Ha i hvitløkfeddene, alt det grønne, noen runder med pepperkvernen og litt salt og la alt mørne på svak varme i ca. 5 min.

• Visp sammen egg, melk, rømme, ost, salt og pepper, hell over i paiskallet sammen med det grønne.

• Stek paien midt i ovnen på 180 °C i 30 min. Paien skal være stiv når du tar den ut. La den hvile litt før du serverer den med en god, grønn salat med tomater og godt brød med smør til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører