Indiske grønnsaker…

15.06.2016

Krydder kan vi med fordel bruke mere av, sunne og gode smakssettere. Vi tittet bort på India for å få inspirasjon, og fant frem til denne grønnsaksmiddagen. Namaste, sat sri akaal og god appetitt.



4 pers
4 ts ingefær
1 rød chili
5 ts spisskum
2 ts sennepsfrø
1 tørket chili
1 ts salt
2 dl nøytral olje
3 dl tomatpuré
blomkål
erter
bønner
12 små tomater
frisk koriander og persille

• Finhakk ingefær og chili og bland dette med spisskum.

• Varm oljen til rykende het i en stor panne, gjerne en wok, og smuldre den tørkete chilien mellom fingrene oppi. (Ikke klø deg i øyet!) Stek denne litt før du har i sennepsfrøene som du steker til de popper. Ha i resten av krydderene.

• Skru ned varmen og ha i tomatpureen. Kok og rør til oljen skiller seg, ca. 20 min. Nå har du laget masala!

• Ha i buketter av blomkålen, ertene, bønner og hva du måtte ha av grønnsaker og rør til alt er godt dekket av masalaen. Kast eller vend rundt på pannen og la det steke ca. 10 min. Lenger hvis du vil ha mykere grønnsaker. Ha i tomatene og mer olje hvis du synes den blir for tørr, eventuelt litt vann.

• Server i dype skåler, ha over grovhakket koriander og persille og bruk godt brød til å dytte og dyppe med.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører