Jordskokksuppe…

07.05.2015

Jordskokk egner seg godt sammen med både potet og purre. Du kan selvfølgelig også bare bruke jordskokk, men hvis du ikke spiser jordskokk ofte, er det lurt å "tynne" den ut litt.


1 stor purre
4-6 jordskokker
2 hvitløkfedd
1 liter kyllingkraft
2 dl fløte
salt, pepper, sitron


• Vask jordskokken godt, ikke skrell dem med mindre det er helt nødvendig.
Skarp eller børst dem rene for jord og del dem i biter.
• Vask og del purren i biter, ta med det grønne også.
• Kok grønnsakene møre i kyllingkraften. Annen god kraft smaker også godt.
Vil du ikke bruke kjøttkraft kan du koke dem møre i vann og/eller melk i stedet.
• Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn, pisk inn fløten på slutten.
• Smak til med salt, pepper og en skvis av sitron.
• Drypp noen dråper god oliven- eller trøffelolje over ved servering – og pynt
med litt finhakket persille, gjerne litt chili også.

JORDSKOKKPURÉ

200 g jordskokk
1 dl melk
1 dl fløte
1 ss Rørossmør

• Skrell jordskokkene, skjær dem i biter og kok
dem helt møre i fløtemelk.
• Tilsett smør og kjør dem til en glatt puré i en
hurtigmikser eller med en stavmikser.
• Smak til med fingersalt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører