Kaldrørt solbærsyltetøy

24.06.2013

For å beholde flest mulig vitaminer kan solbær røres kaldt og fryses, i stedet for å koke vekk mange av næringsstoffene. Vi brukte alternativer til vanlig sukker i noe av syltetøyet og det ble godt og søtt nok!

Dette er veldig enkelt også hvis du har en matmikser, ellers går det fint med håndkraft, men det tar litt tid å løse opp både FOS og rørsukker. Ta det med inn foran tven og send bollen rundt.

500 g solbær
100 g FOS (Oligofruktose)
75 g rørsukker

• Ha rene, rensede bær i matmikseren sammen med alt sukkeret. Pisk noen hurtig omganger og sett maskinen deretter på "Autopuls". La det stå og pulsere i minst 15 minutter. Har du ikke denne muligheten, kjør syltetøyet på laveste hastighet.
• Takket være FOS blir syltetøyet stivt og fint, akkurat passe konsistens til å holde seg på brødskiva.
• Vær obs på at dette er en ferskvare, så det bør enten fryses eller spises i løpet av en måneds tid.

utropstegn miniFOS, Oligofruktose, er et fiber som bare gir 1-2 kalorier per gram. FOS forekommer naturlig i bl. a. jordskokk, løvetannrøtter og rosiner. Store doser kan påvirke bakteriefloraen i tarmen og gi litt mageknip.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører