Kandiserte appelsinskall…

19.12.2013

Blir dette julens favoritt? Vi synes i hvert fall at appelsin og sjokolade er en himmelsk kombinasjon!

2 økologiske appelsiner
½ dl rårørsukker
½ dl palmesukker
1 ss agavesirup
½ dl appelsinsaft
½ dl vann

• Vask og del appelsinene i to. Bruk en sitruspresse og klem all saft ut av dem. Rens de tomme skallene for fruktkjøtt, bruk en teskje, og del skallene i strimler. Legg strimlene i vann i en kjele.
• Kok opp skall og vann, hell av vannet, ta i nytt og kok opp skallet igjen. Gjenta dette tre ganger og kok siste vannet til skallene er myke og lette å bite over.
• Kok opp en sukkerlake med ½ dl vann, saften, rørsukker, palmesuk­ker og agavesirup. Ha i de kokte appelsinstrimlene og kok inn langsomt helt til væsken er sirup. Pass på at ikke skallene koker seg tørre og harde.
• Ta dem ut og spre dem på et brett med bakepapir. sett dem en stund i fryseren når de er blitt avkjølt, da er det lettere å dyppe dem i sjoko­lade etterpå.
• Følg oppskriften til sjokoladetrekket på kokoskulene, eller smelt 60­-80% økologisk sjokolade og dypp appelsinene i dette. Har du appel­sinolje kan du ha i noen dråper.
• Bruk en matpinsett, dekk dem med sjokolade og avkjøl på et iskaldt brett med bakepapir på. Oppbevar dem kaldt i lag med smørpapir mellom. Ikke gi opp, øvelse gjør mester, det er litt øvelse som må til for å få dem helt perfekte i konsistensen. Du kan f eks prøve å legge dem i sukkeroppløsningen over natten etter at den har kokt opp, og så koke videre neste dag.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører