Kirsebærsaft…

25.08.2015

Nå er det tid for kirsebær, og hva er vel bedre en ordentlig god kirsebærsaft?



KIRSEBÆRSAFT

3 kg kirsebær
økologisk sukker
2 l vann

• Ha vann og kirsebær i en stor gryte og kok opp. Bruken potetstapper og støt bærene for å få ut mest mulig saft.

• Skru ned varmen og la bærene småkoke ca 30min.

• Legg et sylteklede eller ny, ren klut, type stor babyklut, i et stort dørslag og sett denne over en gryte som rommer saften. Hell i bærene og la dette renne av seg til det er sluttet å dryppe. Hjelp forsiktig til ved å presse lett og snu massen. Presser du hardt kan saften bli uklar.

• Mål opp saften og tilsett 350 g sukker per liter saft. Kok til alt sukkeret er oppløst, ca 15 min. Fjern skum på toppen.

• Ha saften på helt rene flasker og sett på tett kork. Oppbevar saften kaldt og drikk den mens den ennå er fersk. Du kan også fryse den hvis du lager mye.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører