Lammenakke i rødvin

18.11.2013

Vi må spørre etter mer nakke! Både fra svin, lam og storfe. En god slakter vet hvordan han skal dele bryst og nakke fra bogen. Kjøttet er smakfullt og egner seg til laaaaaaaaangsommat.

8 skiver eller biter fra nakke
2 ss olivenolje
ca 3 dl vann
1/2 -1 flaske rødvin
2 laurbærblad
5 kvister frisk timian
liten neve pepperkorn
1 liten rotselleri
4 gulrøtter
1 boks eller glass paprika
20 sjalottløk
5 fedd hvitløk
grovkornet pepper og havsalt

• Varm opp en jerngryte og rist en liten håndfull med pepperkorn til det begynner å ryke. Ta ut pepperkornene og avkjøl gryten noe.
• Brun kjøttstykkene godt i olje i samme jerngryte, hell over litt vann og kok inn til alt er fordampet og kjøttet begynner å steke igjen.
• Dekk kjøttet med vin og vann, kok opp og skum. Tilsett urtene og pepperkornene, skru ned varmen og la det småputre i minst 1 time under lokk.
• Rens grønnsakene og skjær dem i terninger.
• Skrell løken og stek dem i litt smør i stekepannen til de får farge.
• Ha alt i kjøttgryten og kok videre til grønnsakene er møre, ca 20 min. Smak til med salt og evnt. grovkornet pepper.
• Server med gode nypoteter, potetstappe eller ha bønner eller linser i gryten. Eller begge deler.

Kan godt lages dagen før den skal spises.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører