Lasagne med linser …

26.02.2016

Du kan bruke de linsene og bønnene du vil, vi blandet grønne og røde linser, og hadde også i sorte bønner og en neve quinoa. Husk å skylle dem. Du kan lage den dagen før og la den stå ustekt eller halvstekt til neste dag. Kraftbeinet kan droppes hvis du vil lage denne vegetar.




2 gule løk
2 gulrøtter
2 selleristenger
5-6 hvitløkfedd
1 rød chili
noen klyper timian/oregano
300 g linser og bønner
1 neve quinoa
3 kartonger hakkete tomater (ca. 900 g)
6 dl vann
2 ss ketsjap manis
salt
1 kraftbein (valgfritt)
god olivenolje

HVIT SAUS
75 g Rørossmør
2 ss hvetemel
150 g god gul ost, parmesan
8 dl helmelk
1 ts revet muskat
1 ts salt
8-12 plater lasagne

• Varm en jerngryte med en god slump olivenolje og fres de finhakkete grønnsakene et par minutter sammen med krydder og ketjap manis.

• Ha i kraftbeinet (valgfritt), vann og tomater – skyll ut tomatboksene med litt av vannet – og kok opp. La det koke ca. 20 min.

• Skyll linsene og bønnene godt og ha dem i gryten og la alt småkoke i minst 30 min.

• Smak til med salt og pepper.

HVIT SAUS
• Smelt smøret på lav varme og rør inn melet. La det putre litt under omrøring, men det må ikke bli brunt.

• Hell over litt av melken, ikke rør før den har samme temperatur som resten, rør til det tykner. Ha i mer melk og fortsett til melken er brukt opp. At du venter med å røre forhindrer at det klumper seg

• La det småkoke noen minutter mens du stadig rører.

• Ha i halvparten av osten og la den smelte mens du rører. Smak til med salt og muskatnøtt som setter en ekstra spiss på smaken. Trekk kjelen av platen.

• Smør en ildfast form med oliven­ olje og dekk bunnen med den hvite sausen. Legg så et lag med plater, så tomatsaus, hvit saus og plater igjen. Avslutt med hvit saus og strø resten av osten på toppen. Den vokser litt, så ikke fyll formen for full. Får du for mye, lag en ekstra liten form som du kan halvsteke og ha til egoist­middag en annen gang. Den kan godt fryses, så lag gjerne større porsjoner når du først er i sving. Stek formen midt i ovnen, 30–40 min på 180 °C, og server med en god, grønn salat til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører