Melkesyregjærede rødbeter…

10.11.2014

Å lage melkesyregjærede grønnsaker krever en liten innsats og gir stor gevinst. Disse rødbetene er et godt tilbehør til annen mat, men inneholder også probiotiske bakterier som styrker fordøyelsen og immunforsvaret.

6 mellomstore rødbeter
1 ss anisfrø
5 dl vann
1 ss havsalt
0,5 dl myse, kan sløyfes

• Skrell rødbetene og skjær i tynne skiver.
• Ha skivene og karven lagvis over i et Norgesglass eller en egnet fermenteringskrukke, og press ut litt væske fra rødbetene ved å legge trykk på, enten med knyttneven eller et stamperedskap.
• Hell over saltlaken iblandet myse, og sett på tett lokk.
• La rødbetene melkesyregjære i romtemperatur i alt fra 7-21 dager. Når smaken er slik du ønsker den skal være, setter du rødbetene i kjøleskapet eller i en kjølig bod for langtidslagring.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører