Neslesuppe…

30.04.2014

Plukk de små, nye skuddene til brennesle. De er smekkfulle av næring! Det lite populære ugresset har alltid vært en nødvendig kilde til vitaminer. Ikke en vår uten minst to middager med neslesuppe med egg i og pannekaker til dessert. Finn frem gummihanskene, en pose og en saks!

en gryte vel halvfull med nesleskudd
1 l vann
2 dl kyllingbuljong eller annen kraft
1–3 hvitløkfedd
2 dl kremfløte
pepper
4 bløtkokte egg
bladpersille

• Skyll og rens neslen ren under rennende vann i et dørslag. Behold hanskene på, de brenner fremdeles!
• Kok opp neslene, hvitløk og noen blader med persille (gjør suppen grønnere) sammen med kraft og vann. Vil du ikke bruke kjøttkraft blir suppen likevel god, du kan evnt ha i litt mer hvitløk. La dette putre i ca 15 min.
• Bruk en stavmikser og kjør til jevn. Spe med fløte og kjør noen runder til. Kok opp igjen noen minutter.
• Smak til med salt og pepper.
• Bløtkok eggene, minst ett til hver, ta av skallet forsiktig, og server suppen med bløtkokt egg i hver skål. Du kan også godt ringle litt god olivenolje over ved servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører