Norsk chèvre og asparges…

30.06.2014

Det er tiden nå! Den deilige, norske aspargesen er her. Spis dem lettristet i olje – da beholder de smaken bedre enn om de lettkokes i vann – alene eller som tilbehør til kjøtt og fisk. Som forrett er dette en god smakskombinasjon, en litt fyldig, søt dressing passer til. Server dem med innkokt plomme, fiken eller annet søt/syrlig snadder.

Norsk, hvit geitost

asparges

rikelig med god olivenolje
2 sjalottløk
½ dl hvitvinseddik
Maldonsalt og grovkvernet pepper
1 dl portvin
1 dl balsamico
½ dl rårørssukker
1 liten neve rosiner eller svisker

• Del geitosten i passende stykker og stek den på bakepapir på 180 °C i ca 5 min til du ser den blir myk og lys brun.
• Stek aspargesen i god olivenolje i varm panne, et par minutter for tynne, norske, ferske asparges, tykke må steke litt lengre.
• Finkutt sjalottløk og bland inn eddik. Vend aspargesen i dette før servering.
• Kok inn portvin, balsamico og rosiner eller hakkete svisker til sirupkonsistens.
• Legg opp så lekkert du kan og server som forrett, gjerne med godt brød til.

Ugress, spesielt kveke, gjør det utfordrende å dyrke
økologisk asparges på store områder, men å dyrke i
egen hage er ganske enkelt.
Du må bare vente tre-fire år fra du sår til du kan begynne
å høste, men så har du deilig asparges – livet ut!
Asparges er rik på kostfiber, spesielt inulin som bidrar til en
sunn tarmflora. Det er også en kilde til vitamin E, C, B og
folat og det inneholder saponiner som sies å ha en
betennelsesdempende og blodtrykkssenkende effekt.

Den hvite geitosten smaker ypperlig sammen
med rødbeter også. Se oppskrift her.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører