Nydelig påskefrokost…

21.03.2013

Sild er sunn og god mat. Av og til litt glemt. Spiser vi en "frokost" i Danmark blir vi minnet på alle de gode rettene vi kan lage av sild. Egg og sild er alltid godt sammen. Her er en nydelig frokost en sen påskemorgen.

Sild  og eggsalat på rugbrød

røkt, saltet sild, Matjesild eller ansjos
4 skiver grovt rugbrød

4 egg
1 dl Rørosrømme, ca
1 ss Dijonsennep
1 vårløk, finhakket
1 middelsstor sjalottløk, finhakket

gressløk, finhakket
Maldonsalt og pepper

• Hardkok eggene og finhakk dem når de er kalde.
• Rør sammen sennep, rømme, sjalottløk og vårløk og smak til med salt og pepper. Husk at silden er salt, så salt forsiktig.
• Vend de hakkete eggene forsiktig inn og strø over litt gressløk.
• Rist det grove brødet, ta på litt godt smør mens det er varmt.
• Hvis du rører sammen alt bortsett fra eggene dagen før, setter smakene seg og eggesalaten blir mindre rennende.

Prøv også…

Eggekrem
Eggelikør
Sildetartar
eller bak en Speltloff og server med reker og hjemmelaget majones.

GOD PÅSKE!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører