Ovnsbakt skrei…

17.01.2014

Dette er en slags bacalaovariant med skrei i stedet for klippfisk. Lettvint og godt! Selskapmat spør du oss, enkelt for verten også, for tomatsausen kan godt gjøres ferdig i god tid og bare stå og kose seg noen timer.

ca 800 g skreifilet
12-14 cherrytomater
4 hvitløksfedd
1 liten pakke hakkete tomater
50 g tomatpuré
1 løk
1 ½ dl olivenolje
½ finhakket chili
1 ss kejap manis eller soya
stor klype råsukker og Maldonsalt
(basilikumblader eller bladpersille til pynt)

• Kutt løk i to og så i skiver, press hvitløken flat med kniven og hakk, surr dette i olivenoljen.
• Tilsett tomatpuré, hakkete tomater, de hele tomatene delt i to, finhakket chili og kejap manis eller soya. La det småputre en stund, ca 20 minutter, og smak så til med sukker og salt.
• Legg skreifileten i biter i en form, eller flere porsjonsformer, fordel tomatsausen jevnt over og bak i ovn på 200 oC i ca 20 min.
• Server med godt brød og en grønn salat til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører