Pepperkakeoppskrift…

13.12.2012

Kanksje på tide med pepperkakene? Her er en god oppskrift, ta gjerne mer krydder i om du vil ha en litt mer smak.PEPPERKAKER

200 g sukker
200 g smør
2 egg
2 dl mørk sirup
1 ss Kefir e.l.
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts pepper
2 ts natron
ca 8 dl hvetemel

Smelt smør i en jerngryte på lav varme sammen med sirup og sukker. Tilsett krydder, surmelk og natron, natron rørt ut i litt vann eller melk.
Ta av varmen og rør inn eggene. Rør i melet til deigen blir passe fast, ca 7 dl. Regn med å bruke litt mel til utkjevling.
Legg deigen over i en bolle, dekk med plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Den kan godt stå lenger. Deigen kan fryse, husk å ta den ut minst 12 timer før du skal bruke den.

Strø litt mel på benken og kjevle ut deigen så tykk eller tynn du vil ha den. Trykk ut figurer eller vegger og tak til pepperkakehus, og stek brune på 170 grader i ca 8 min, avhengig av hvor tynne figurene er. Sjekk ofte. Dette er en god peppekakeoppskrift!

GLASUR TIL DEKORASJON

1 eggehviter
250 g melis
½ liten sitron, saften av

utropstegnI spesialbutikker og gode kjedebutikker finner du alle ingrediensene til pepperkaker økologiske, bortsett fra natron, men det er jo så ekte som det kan bli (E 500).Natron gjør at pepperkakedeigen hever seg litt. I baking reagerer natron med syrer, for eksempel surmelk, frigjør CO2, og danner små hulrom i baksten. Derfor skal du ha en litt surt i deiger der natron er i oppskriften! Oppskrift på god, hjemmelaget gløgg finner du under oppskrifter.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører