Perfekt til Halloween…

30.10.2015

Dette er en av de mest kjente og tradisjonelle paiene "over there". En pumkinpie hører med til Haloween. Bruk Hokkaido-gresskar fra økologiske produsenter. Da kan du koke dem med skall, som må vaskes.

Paibunn
200 g økologisk hvetemel
150 g Rørossmør
2 ss vann

• Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør til en fast deig.
• La den hvile i kjøleskapet 1/2 time. Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform.
• Prikk med gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader i 10 minutter.

Gresskarfyll
6 ss økologisk hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts havsalt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
1 ts malt muskat
2 økologiske egg
1 ½ dl rørsukker
3 ss smeltet smør
400 g gresskar, kokt og most
2 dl økologisk melk
1 dl Rørosrømme eller fløte
2 ts vaniljesukker

• Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat.
• Pisk sammen egg, smør og sukker. Tilsett gresskarpuré, melk, rømme og vanilje.
• Hell fyllet i paiskallet og stek ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
• Server paien lun eller avkjølt, med pisket krem eller en klatt rømme.

utropstegnPlukk frøene ut av vevet og skyll de godt i en sil under rennende kaldt vann. Gni frøene tørre med et håndkle eller tørkepapir. Sett stekeovnen på 180 grader.
Lag en oljeblanding av 1 ss olje eller smeltet smør og 1 ts Maldonsalt per 200 g gresskarkjerner. Liker du mer smak, kan du tilsette litt presset hvitløk eller annet krydder. Bland dette godt med kjernene, bruk rene hender, og fordel de i en langpanne med bakepapir. Stek kjernene til de er blitt lett brune, 15-25 min. Rist litt på langpannen av og til.
Avkjøl på et kjøkkenpapir. Disse kan du ha i paien.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører