Pølse og hamburgerbrød…

30.01.2015

Vi smakte pølsebrødene under selveste grunnlovsfeiringen på Eidsvoll 17. mai i 2014, og kunne bare konstatere at dette var noe helt annet enn alle andre pølsebrød vi har smakt. Jøndal Gårdsbakeri har utsalg i Eidsvoll sentrum.

For at resultatet skal bli litt høyt og flott bruker de litt gjær i denne deigen som den franske bakeren Samuel Colin triller ut til pølsebrød og hamburgerbrød – med stor suksess. Ellers er mange av brødene på dette bakeriet bakt med bare surdeig. Det som startet som et lite gårdsprosjekt på den vernete gården i nærheten, er nå blitt heltidsbutikk for Stina Wiker. På gården dyrker mannen Omar økologisk rug, hvete, bygg, spelt og havre som males og brukes i baksten som selges. I utsalget er det også kafé med mye annet godt enn brød, både søtt og salt, skjenkebevilling har de også.


ca 20 stk

650 g siktet hvete
400 g sammalt hvete
6 dl vann
60 g Rørossmør
2 ss havsalt
1 ss rårørsukker
20 g gjær
100 g loffsurdeig


• Bland det tørre med det våte og mykt smør og elt alt sammen med surdeigen og sett
til heving i ca 1 time.
• Form til pølsebrød eller hamburgerbrød og hev på stekebrettet i 2 timer.
• Stek dem ca 15 min på 220 °C, bruk gjerne damp hvis du har, eller sett inn en bolle
med vann i bunnen av stekeovnen.

NEB7306 Jøndal gårdsbakeri
Vormaveien 28
Eidsvoll
facebook.com/JondalGardsbakeri

Oppskrift på surdeigsstarter og surdeigspleie; surdeig fra start til mål

Her finner du flere oppskrifter med surdeig; julekake med surdeig, landbrød med surdeig

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører