Rotgrønnsaker og honningdressing

01.08.2012

Superenkelt og nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk, eller som en rett alene. Lag den gjerne nå med de nye rotgrønnsakene, eller med de litt mer "modne" utover høsten og vinteren.

Legg rene, skrelte om nødvendig, og oppdelte rotgrønnsaker i en ildfast form. Bruk det du har, det spiller ingen rolle hva slags grønnsaker det er; gulrøtter, pastinakk, løk, sellerirot og/eller persillerot er en god blanding. Har du sebrarødbeter er det godt i også, men vanlige rødbeter gjør at hele blandingen blir blitt for rød. Liker du hvitløk, ha noen fedd hvitløk i også. Salt lett og skvett litt olivenolje over. Stek dem møre på 180 grader i ca 30 min.

Dressing:
2 ss honningsennep
(alt.honning og sennep)
1,5 dl olivenolje
4 ss god eddik
1 knust og hakket hvitløkfedd
salt og pepper etter smak

Rør sammen alle ingrediensen og hell dressingen over grønnsakene når de er ferdige. Snu dem godt rundt i dressingen med to sleiver eller rene hender. Klipp noen ferske urter over.

PS: Lag mer enn du tror er nødvendig, det blir aldri en bit igjen:)

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører