Saftig eplekake…

06.10.2014

Det er fortsatt sesong for saftige, herlige, smakfulle norske epler. Og det er aldri et dårlig tidspunkt for å kose seg med en nybakt eplekake, enten det er en vanlig hverdag, helg eller fest!

Dette er en tradisjonell og enkel variant som du svinger opp på få minutter – særlig hvis du har ferdige eplebiter i fryseren. Men aller best er selvfølgelig de ferske. Det er godt med både rosiner i kaken og hakkete nøtter på toppen; mandler, hassel- eller valnøtter. Bruk det du har. Den blir alltid litt forskjellig fra gang til gang, avhengig av steketid, råvarer og humør! Men god er den alltid, kanksje spesielt når den er li-i-itt for lite stekt.

150 g økologisk hvetemel
150 g råsukker
150 g Rørossmør
3 øko-egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
eplebåter fra fire-fem epler

• Smelt smøret.
• Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Ha i mel og bakepulver, pisk, ha i smør og rør litt til.
• Smør en rund form og ha i deigen. Ta eplebiter, rett fra fryseren eller ferske, og fordel dem over deigen.
• Strø sukker og kanel over og inn i ovnen med den. Stekes gylden på 180 grader i ca. 30 min. Noen liker den lite stekt, litt deiget i midten. Stikk en pinne i og sjekk.
• Regel: Varme kaker, kaldt tilbehør, is eller krem. Kald kake, varmt tilbehør – som en god hjemmelaget vaniljesaus.

Åutropstegn mini koke og fryse ned eplekompott er velkjent. Like nyttig er fryseposer med rå eplebåter. Skrell dem, del dem og legg dem i kaldt vann med sitronsaft i hvis du ikke er rask nok med å få dem i frysern. De kan med hell fryses rå, og brukes utover vinteren. Norske epler er blant de mest smakfulle i verden. Likevel råtner tonnevis epler i norske hager. Ser du en hage smekk full av epler, ring på! De fleste synes det er hyggelig å dele.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører