Sei, koriander og nøttesmør…

21.10.2014

Enklere og bedre blir det ikke og nøttesmøret er prikken over i'en. Sei er også i sesong nå, så løp og kjøp.

1 kg renskåret sei
litt olivenolje
salt og pepper
200 g Rørossmør
1 liten økologisk sitron
1 rød chili, i tynne strimler
1 håndfull, hakket frisk koriander

• Legg seien i en form, strø over litt salt og nykvernet pepper og
sett den i stekeovnen på 180 grader i 8-10 minutter. Sjekk at den er
ferdig eller gi den litt tid. Du kan også steke fisken langsomt i stekepanne.
• Skyll og skrell sitronen med potetskreller og finsnitt skallet med minst mulig hvitt.
• Finhakk chilien.
• Mens fisken er i ovnen koker du opp smør til det får en nøttebrun farge og lukter som nøtter.
• Grovhakk koriander og ha over fisken etter den er stekt, sammen med sitron og chili.
• Anrett hver porsjon på tallerkenene eller server fra formen.
Godt tilbehør er kokte rødbeter eller andre rotgrønnsaker, en grønn salat, hjemmelaget potetstappe eller små poteter.

For oversikt over fisk i sesong, se kalender på fiskeriet.com

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører