Sitron og mandelkake…

26.02.2016

Denne kaken er mektig og frisk på samme tid, en liten bit til kaffen er nok. Som dessert er lettpisket krem med sitron­ skall godt til.



3 egg
3 dl sukker
3 ½ dl mandelmel
½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl god olivenolje
2 sitroner, saft
skall av hakkede mandler til toppen

• Pisk egg og sukker til eggedosis.

• Ha i mel, bakepulver og pisk dette litt før du har i olivenolje, saft og skall av sitroner. Spar litt skall hvis du lager krem til. Rør til jevnt.

• Ha røren i en form med bakerpapir, rund eller rektangulær, strø mandlene på toppen, dytt de litt ned i røren, og stek på 180°C i 30–40 min.

• Lag gjerne kaken et par dager før, den har godt av å sette seg litt, den holder seg lenge.

• Lettpisket krem smaker du til med litt revet sitronskall og 1 ts sukker.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører