Sjokoladetrøfler…

09.12.2013

Etter litt prøving og feiling er jeg kommet til at det enkleste er å putte sjokoladen, ennå rennende, i en sprøytepose – legge denne til avkjøling – og så presse ut små sjokoladebønner eller "stenger" mens den er myk, men ikke stivnet.

Det er fint å være to til denne jobben, én som presser og én som kutter med en skarp kniv. Etterpå er de rullet i kakao og i melis. Brukte en liten pensel til å børste av det meste. Klemme dem ut i små former går også greit. På toppen; appelsinknekk laget på mislykket førsteforsøk av syltet appelsinskall. I mange oppskrifter står det at disse skal tørskes i ovnen. Ikke prøv det. De ble steinharde, men gjør nå nytten som appelsinkrokan etter noen runder i kjøkkenmikseren. Veldig godt både i og på toppen av både trøfler, annen sjokolade og i sjokolademousse.
Melonjern fungerer dårlig, kulene sitter fast uansett hvor varmt jernet er, og det er litt klissete å lage kuler men hendene. DSC0661

250 g sjokolade, 70 %
1 ½ dl fløte
½ dl sukrinmelis (eller rårørsukker)
½ dl palmesukker
50 g smør

• Kok opp fløte og det søte. La det koke en stund.
• Del opp sjokoladen i biter i en glassbolle og hell i tynn stråle den varme fløteblandingen over
mens du rører med en slikkepott til alt har smeltet.
• Tilsett romtemperert smør i biter og rør til du har en jevn, fin masse.
• Ha denne over i en bolle, (eller en sprøytepose) dekk til og sett kaldt over natten.Bruker du pose skal den bare ligge kaldt en times tid.
• Neste dag former du kuler med rene hender.
• Ha revet sjokolade eller kakaopulver eller hav du vil ha utenpå på en tallerken og vend kulene i dette.
• Du kan godt smaksette trøflene med likør, cognac eller espressokaffe. Tar du i 2-3 ss av dette, bruker du tilsvarende mindre fløte. Ha det sterke i fløten etter at denne er kokt.
De holder seg fint i romtemperatur, men de er parkert i kjøleskapet i håp om at det blir noen igjen til jul...

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører