Sommerlig potetsalat…

23.06.2014

Hvis vi skal forsøke å opprettholde et sunt og variert kosthold, bør poteten inkluderes. Ofte, og i all sin allsidighet. Etter vår mening har den fått et totalt ufortjent rykte. Om sommmeren er det tid for å bruke den kokt – og kald. Mengdene i oppskriftene er avhenger av hvor stor porsjon du lager. Smak deg til et perfekt resultat!

nypoteter
raust med grønne urter
vårløk, purreløk eller lignende
salt og grovstøtt pepper
dressing

VINAIGRETTE
4 deler god olivenolje
1-2 del eplesidereddik
grovkornet sennep
honning
hvitløksfedd, finhakket

• Ha alle ingrediensene i et syltetøyglass med lokk. Skru på lokket og rist godt. Smak til at den er søt, salt og sterk nok.
Du kan godt spe på med litt Dijonsennep, for den grov­kornete er ofte ganske søt.
• Løft ferdigkokte, lunkne og delte poteter forsiktig inn i dressingen.
Løft inn grov­ hakket grønt når potetene er helt kalde. Vær sjenerøs med urtene!

RØMMEDRESSING
økologisk rømme
finhakket rød chili
sitronsaft
finhakket dill eller andre urter
sennep
hvitløk, finhakket
salt og rårørsukker

• Bruk gjerne den lette øko­logiske rømmen, eller den mer smakfulle og helfete rømmen fra Røros.
Rør alt sammen og smak til så du får riktig forhold mellom surt, salt, sterkt og søtt.
• Løft ferdigkokte, kalde og delte poteter forsiktig inn. Vær sjenerøs med urtene!
Sett kaldt og tildekket en stund før salaten skal spises, så smakene får satt seg.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører