Strandkrabbesuppe…

07.07.2016

Et av sommerens kulinariske høydepunkter er utvilsomt denne suppen, kokt på krabber du ellers kaster uti igjen, og servert på ekte fransk maner. Du trenger mange krabber, så her er det bare å engasjere store og små med snøre og blåskjell!

3-4 kg strandkrabber

6 sjalottløk

1 hvitløk

8 tomater

1 purreløk

1 ss tomatpuré

1 neve frisk estragon

1 1/2 dl olivenolje

vann

80 g smør per 5 dl suppe

dill

Skrell og kutt sjalottløken i skiver, del hvitløken i to og hakk tomatene og purreløken i grove biter.

Varm olivenoljen i en stor, vid gryte til den freser. Ha i de friske, levende krabbene – evnt. i to omganger – og legg på lokk. La det stå slik til alle krabbene er helt røde. Løft og kast litt rundt på gryten et par ganger. Ta av lokket og knus krabbene med en vedkubbe e.l.

Ha i grønnsakene, tomatpuré og estragon. Fres alt sammen godt under omrøring. Fyll opp med kaldt vann til alt er dekket og litt til. Kok opp, og la det stå og småputre i 1 time.

Sil fra kraften og la dette koke inn til ca. 1/3.

Pisk inn 80 g smør per halvliter med suppe. Skum opp suppen med en stavmikser hvis du har, eller pisk hardt med håndkraft.

Smak til med salt og pepper, dryss over med litt dilldusker og server med aïoli og grillet eller ristet landbrød. For dere som er veldig glad i hvitløk; stikk et fedd på en gaffel og stryk dette over det ristete brødet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører