Sugo alla puttanesca…

26.02.2016

Sugo alla puttanesca er det italien­ske navnet på denne pastaretten som skal være salt og rive litt i systemet. En typisk voksenpasta, men for all del, la barna prøve! De tåler ofte mer krydder enn vi tror, og de elsker jo alt som er salt.… Eller du kan ta av litt pasta til dem og servere med smør eller olje og parmesan. Dette er et raskt tilbehør som du slenger sammen mens pastaen koker. Gode ansjoser finner du i spesialbutik­ker og gode dagligvarebutikker. Spør etter Fish-4-More, de er gode! Dess­verre verdsetter ikke vi her i landet god ansjos slik de gjør det i Middel­havslandene. I Norge er det mest brisling å få kjøpt, en annen sild, ikke så slank som ansjosen, som er lagt ned i salt og av og til olje. God ansjos må til for denne retten.

20 sorte oliven uten stein
2 ss kapers
5 ansjosfileter
4 fedd hvitløk
2-3 små, sterke tørkede chili
15 små, søte tomater
1 ss revet sitronskall
1 håndfull finhakket persille
god olivenolje
400 g spagetti

• Kok spagettien i rikelig med vann. Ha i 1 ss salt per liter vann i det vannet koker opp.

• Hakk oliven, kapers, ansjos og hvitløk.

• Varm rikelig med oliven­ olje i en panne og tilsett oliven, kapers, ansjos, hvitløk og chili. Mengden chili er en smakssak, retten skal ikke brenne, men den kan godt ha litt power.

• Ha i tomatene, en øse av spagettivannet, rør rundt, sett på lokk og skru ned varmen. La sausen koke forsiktig i ca. 5 minutter.

• Smak til med salt og pepper, ikke sikkert det trengs noe, men sjekk. Kanskje behøver den en klype sukker for å kom­pensere for manglende sødme i tomatene?

• Hell vannet av spagettien, men la litt være igjen. Hiv alt tilbake i gryten, løft sausen forsiktig inn og ha alt på et varmt fat, i en varm bolle eller server rett fra gryta.

• Strø over finhakket persille og sitronskall og server med godt brød til. Husk varme tallerkener!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører