Terter med jordbær…

15.06.2016

Du kan godt bruke en stor kakeform eller en terteform, men det er litt snadder å få sin helt egne lille terte på tallerkenen. Vil du forberede dette i god tid før den skal serveres, kan du godt lage både vaniljekremen og terteskallet dagen før. Ripsgele på toppen gjør jordbærene ekstra pene og søte.


TERTESKALL
6 stk
150 g hvetemel
75 g sukker
150 g smør
1 eggeplomme

•  Ha mel og sukker i kjøkkenmaskinen og kjør en runde så det blander seg, ha i smør i terninger, eggeplommen og kjør til jevnt.

•  Sett tertedeigen kaldt, minst en time.

•  Trykk ut deigen med rene fingre i en eller flere former og prikk bunnen med en gaffel. Stekes på 140 oC til de er lyse brune, ca. 20 min.

VANILJEKREM
1 ½ dl sukker
4 eggeplommer
4 dl H-melk
1 vaniljestang
40 g maismel, Maizena

• Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha stangen og frøene med melken i en kjele. Kok opp, og la det koke et par minutter. Trekk kjelen tilside og la den stå litt så vaniljen får smaksatt melken.

• Pisk eggeplommene og sukker i en bolle til det har blandet seg, men ikke lag eggedosis. Pisk inn melet. Sil den avkjølte melkeblandingen i eggedosisen og pisk alt forsiktig sammen.

• Hell alt tilbake i kjelen og kok forsiktig under omrøring til det tykner. Vær forsiktig med varmen så det ikke fester seg i bunnen. Rør godt med en visp som følger kantene på kjelen.

• Avkjøl kremen i kaldt vann mens du rører, sett den tildekket og kaldt.

• Ha kald vaniljekrem i det kalde terteskallet.

• Varm opp ripsgeleen, dypp jordbærene i denne før du setter dem på terten.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører