Tid for fritert brisling…

24.06.2013

Spør etter agnsild eller brisling i fiskebutikken. Sesongen er i januar og fra juni til desember. Fisket etter fjordbrisling foregår i hovedsak i fjordene i Sør-Norge. Til tider er kysten full, vi bor midt i det store matfatet!

i

Dette er slik de serverer småsild sørover. Herlig fingermat! Fersk brisling selges gjerne som agnsild. Fiskehandlere skulle ha disse når det er sesong, ellers får du dem frosne. Tin dem i så fall helt, men de behøver ikke renses.
Vendt dem i mel blandet med salt og pepper, og friter dem i solsikkeolje. De er gjennomstekte når de er gylne og sprø utenpå, ca 2-3 min.
Legg dem over på kjøkkenpapir så litt av oljen blir absorbert, dryss med Maldonsalt og server med sitron til.
Småsild kan også dyppes i tempurarøre før de friteres.

Tempurarøre

5 ss maizena
3 ss siktet spelt eller økologisk hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl øl (eller farris)
cayennepepper
Maldonsalt

Tempurarøre skal være omtrent som en vaffelrøre i konsistens.
Den kan også kjøpes ferdig.

Prøv også på sildetartar.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører