Tid for plommer…

14.08.2014

Endelig kan vi begynne å spise av trærne! De fleste steder begynner plommene å rødme der de henger, og vi kan begynne å høste. Til å begynne med er lykken så stor at de havner direkte i magen, men har du mange kan du begynne å lage herlige desserter. At de er litt på den umodne siden gjør ingen ting for denne desserten – tvert i mot.


PLOMMEDESSERT

10-14 plommer
3 dl vann
100 g rårørsukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
3 nellikspikre


• Skrap ut frøene av vaniljestangen, men la hele koke med, sammen med kanelstang og nellikspikre.
• Kok opp laken og legg hele plommer med skall i mens det koker.
• Gi et lite oppkok og trekk så kjelen til side.
• La stå med lokk på minst en time før de skal nytes. Er de blitt kalde, kan du varme dem opp igjen til de er lunkne.

Her er flere plommeoppskrifter:
Plommepai
Plommesyltetøy
Syltete plommer
Plommechutney
Plommemarinade
Rips og plommesuppe

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører