Tid for squash…

16.07.2013

Squashen er høsteklar! Det må vi utnytte, for eksempel i en ratatouille, eller grønnsaksstuing på godt norsk. Denne sydfranske attåtretten er en favoritt til både kjøtt og fisk, kanskje spesielt til lam. Og du kan fryse den…

Ratatouille

utropstegn miniOppskriften her er bare som en jukselapp - selv lager jeg den forskjellig nesten hver gang. Det jeg må ha for å sette i gang er squash, hvitløk (så fersk som mulig) og tomater på boks eller beger. Dessuten gjerne noen gode krydderurter. Noen bruker alltid paprika, det gjør jeg sjelden. Som regel har jeg i auberginer, men ikke alltid. Er det tiden for nye lekre sommersquash bruker jeg nesten bare disse. Her er en slags oppskrift men bruk det du føler for og har tilgang til! Oppskriften er tilpasset mengde ved siden av kjøtt eller fisk og poteter.

4 små sommersquash
eller 2 store
5 fedd hvitløk
1 stor rød løk
1/2 rød chili
2 beger hakkete tomater
2 ss kejap manis
friske urter; timian, rosmarin
en god skvett olivenolje
havsalt

• Varm opp oljen i en jerngryte og tilsett løk, chili og squash i biter. (Evnt paprika og aubergin hvis du vil ha i det.)
• Fres i et par minutter.
• Ha i tomater, kejap manis og friske urter, dra av det grønne men la stilkene koke med.
• Rør det sammen, sett lokk delvis på og la det småkoke i ca 30 min.
• Smak til med salt, evnt pepper, men antagelig er den mer enn sterk nok. Kutt ned på chili om du ikke liker den så krydret.
• Koker du stor porsjon kan den varmes opp i flere dager, og den kan fryses.

Mange deilige rotgrønnsaker er også klare!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører