Torsk med bacon og tomat…

11.09.2014

Det er viktig å få i seg litt fersk fisk og nå er det sesong for torsk. Denne retten er smakfull, godt balansert med syre, fett og sødme, og vil antagelig være like populær hos de små som hos de store i familien.

800 g torskefilet
havsalt
nykvernet pepper
75 g bacon
1 boks tomater, økologiske
3 ss ekstra virgin olivenolje
finklippet gressløk
½ ts havsalt salt
1 ts råsukker
pepper

• Del torsken i fire stykker, krydre og bak dem i ca. 10 minutter i ovnen på 175 grader. Sjekk at de er ferdige.
• Ta tomatene ut av boksen, del dem i to på langs og legg dem med snittsiden ned så de renner av seg.
• skjær dem i skiver. Bland dem med olivenolje, gressløk, salt, pepper og sukker, som en salat.
• skjær bacon i strimler og sprøstek.
• fordel tomatblandingen over fisken, strø bacon og ekstra gressløk på toppen og server med varme, stekte poteter til.

Lag noen sprøstekte, gode potetskiver til, så tynne at de nesten er som chips!

Oversikt over fisk i sesong finner du her.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører