Torskerogn …

26.02.2016

Du får torskerogn på boks året rundt og den inneholder nok til 4 personer. I sesong er fersk torskerogn det beste.


• Fersk torskerogn trekker du slik: Kok opp lettsaltet vann, skru ned varmen, legg i rognen og trekk denne i 30 min. Den må ikke koke hardt, da kan den sprekke. La den renne av seg på et papir, skjær den i skiver og stek den lett på begge sider i godt smør. Ha grovhakket persille i pannen på slutten.

• Server med stekte poteter og en råkostsalat til. Noen liker også å ha remulade på rognen, men med en god rømme­ dressing paå salaten blir det kanskje litt mye.

Dette er ikke en fullverdig oppskrift, men snarere en beskrivelse på hvordan du tilbereder fersk torskerogn, og er mandagsretten i ukemenyen i papirutgaven av Ren Mat nr. 19. Hvis du ikke allerede har utgaven kan du bestille ved å sende mail til info@renmat.no, bli abonnent på Ren Mat eller medlem i Oikos – Økologisk Norge.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører